Прокуратура повідомила про підозру чиновнику “Укренерго”, який перейшов на бік окуавнтів

Автор: Марина Максенко
16:35 21.06.2022

Начальнику відділу одного із регіональних центрів обслуговування мережі ПрАТ "НЕК "Укренерго" повідомлено про підозру у пособництві державі-агресору (ст. 111-2 КК України).

Про це повідомляє пресслужба прокуратури.

Згідно із матеріалами слідства, посадовець, перебуваючи на тимчасово окупованій території Донецької області, добровільно погодився на співпрацю з окупаційною владою та надав згоду на зайняття посади директора створеного окупаційною владою підприємства – “Маріупольських магістральних електричних мереж Державного унітарного підприємства “ДНР” “Державна магістральна мережева компанія”.

“Після призначення на вказану посаду підозрюваний спільно з керівництвом так званої “днр” вчиняв дії, спрямовані на вимкнення потужностей електричної енергії від Об’єднаної енергетичної системи України, самовільної передачі ліній електропостачання та підстанцій окупаційній владі, для задоволення їх потреб” — йдеться в повідомленні.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснює СУ ГУНП у м. Києві, за матеріалами Департаменту захисту національної державності Служби безпеки України.

Нагадаємо, що Служба безпеки викрила російських агентів в органах української влади. Серед затриманих – завідувач відділу секретаріату Кабінету міністрів і керівник однієї з дирекцій Торгово-промислової палати.

Останні новини