Позачергова сесія Київоблради незаконна, а рішення можуть бути оскаржені в суді, – “ЄС”

Автор: Марія Супрун
18:00 08.04.2021

Влада області призначила позачергове засідання Київоблради з порушенням норм законодавства не задля підтримки медичної галузі, а задля вирішення власних питань.

Про це йдеться у заяві Київської територіальної організації партії “Європейська Солідарність”.

Так, згідно з діючим законодавством, рішення про скликання сесії доводиться до відома депутатів не пізніше, аніж за 10 днів, у виняткових випадках – не пізніше, як за день. Але ці норми «Закону про місцеве самоврядування в Україні» порушено. Фактично скликана керівництвом ради сесія незаконна, а всі ухвалені рішення можуть бути оскаржені в суді, кажуть у “ЄС”.

Можна було б ще зрозуміти такий поспіх, якби влада дійсно включила у порядок денний невідкладні питання. Натомість, більшість проектів рішень, запропонованих на позачергову сесію, носять плановий характер, та вже включені до порядку денного чергової сесії, яка призначена на 12 квітня 2021 на 11 годину, та скликана розпорядженням голови Київської облради ще від 05 березня 2021 № 90, але вже двічі з незрозумілих причин переносилась. Аналіз пропонованих проектів рішень свідчить про спроби влади протягти понад 20 питань без опрацювання та вивчення“, – йдеться у заяві.

Також зазначається, що депутати фракції “ЄС” в незаконний спосіб усунені від виконання депутатських обов’язків, оскільки не включені в жодні депутатські комісії, та не отримали можливості опрацювати питання, які виносяться на розгляд.

Фракція «Європейської Солідарності» вважає неприпустимою ситуацію, коли керівництво області ставить свої інтереси вище інтересів мешканців області. Головне питання, яке мала б розглядати облрада – це питання допомоги медичній сфері у зв’язку з критичною ситуацією, що склалася в області. Фракція вважає дії сьогоднішнього керівництва Київської обласної ради цинічними та незаконними і відмовляється брати участь у організованому ним «шабаші»“, – підкреслюють у “ЄС”.

Нагадаємо, у Києві сьогодні також пройшло пленарне засідання Київради – вперше дистанційно.

Останні новини