Порошенко з волонтерами придбали повний комплекс оптичної розвідки для 10-ї ОГШБр

Автор: Галина Ворона
18:06 11.06.2021

10-та Окрема гірсько-штурмова бригада найближчими днями отримає повний комплекс оптичної розвідки і відеоспостереження. Його придбали п'ятий президент, лідер "Європейської солідарності" Петро Порошенко з волонтерами. Далі вони планують оснастити ще одну бригаду.

Про це повідомив п’ятий Президент, лідер партії “Європейська Солідарність” Петро Порошенко. Він зазначив, що це дозволить завершити створення об’єднаного бригадного комплексу відеоспостереження.

Тиждень тому ми поставили у 10-ку, у 108 батальйон, комплект відеоспостереження для батальйону”, – нагадав Петро Порошенко.

Петро Порошенко на передовій, 28 травня 2021 року, 10 ОГШБ

Він розповів, що тоді активісти ГО “Справа Громад” спільно з українцями шляхом краудфандингу всього за два дні зібрали необхідні кошти й придбали вкрай важливе обладнання для українських військових.

Ви неймовірні, тому що ви зібрали повний обсяг коштів за два дні. Майже дві тисячі українців за два дні забезпечили батальйон системою відеоспостереження», – зауважив лідер “ЄС”.

Петро Порошенко на передовій, 28 травня 2021 року, 10 ОГШБ

За його словами, ініціатори запропонували окрім батальйонних комплексів встановити ще й бригадну систему і об’єднати їх.

Ми замахнулися ще далі і сказали, що ми створюємо абсолютно сучасний, НАТОвського стандарту комплекс для всієї бригади. Він був набагато дорожчий – більше 730 тисяч гривень. І тоді ми домовилися, що ви збираєте, і мій Фонд також до цього долучиться”, – розповів Петро Порошенко.

Як він і обіцяв, Фонд Порошенка перерахував половину суми для закупівлі бригадного комплекту.

Але сталося диво, бо сьогодні і ви вже зібрали вже більше 400 тисяч гривень”, – зазначив п’ятий президент.

Петро Порошенко розповів, що все обладнання, яке передане у 10 ОГШБр, буде поставлено на озброєння і залишиться працювати у зоні проведення бойових дій після ротації підрозділів.

Я хочу наголосити – в 10-у бригаду, а також для інших бригад, які будуть заміщувати 10-ку на дуже напруженій дільниці Зайцево – Шуми. Буде стояти система, яка буде рятувати життя наших воїнів і знищувати ворогів. Це наша з вами спільна праця”, – підкреслив Петро Порошенко.

На цьому допомога армії не завершується: оснастивши 10-ту бригаду, Порошенко з волонтерами займуться іншою. Якою саме – обіцяють розказати найближчим часом.

І так само будемо захищати наших воїнів. Так само будемо боронити українську землю, як ми це робили в 2014, 2015 роках. Волонтери і добровольці в умовах не зовсім ефективних дій влади будуть робити свою справу разом”, – підсумував Петро Порошенко.

Петро Порошенко на передовій, 28 травня 2021 року, 10 ОГШБ

 

Нагадаємо, 27 травня Петро Порошенко під час поїздки на Донеччину передав 10-й окремій гірсько-штурмовій бригаді комплект відеоспостереження. Ще один комплект відеоспостереження та оптичної розвідки для батальйону 10 ОГШБр був придбаний на початку червня. Як розповів Петро Порошенко, активісти ГО “Справа Громад” спільно з українцями шляхом краудфандингу всього за два дні зібрали кошти й придбали вкрай важливе обладнання для українських військових.

Петро Порошенко на передовій, 28 травня 2021 року, 10 ОГШБ

Останні новини