Олігарх Рінат Ахметов передає державі свій медіабізнес

Автор: Марина Максенко
18:28 11.07.2022

Олігарх Рінат Ахметов заявив, що передає свій медійний бізнес, зокрема телеканали "Україна" та "Україна 24", на користь держави.

Про це йдеться в заяві System Capital Management, яка належить Ахметову.

“Цього тижня “Медіа Група Україна” відмовиться на користь держави від усіх ефірних і супутникових телевізійних ліцензій наших каналів та від ліцензій наших друкованих медіа в Україні. Ми також припинимо діяльність онлайн-медіа МГУ”, — зазначив бізнесмен.

Таке рішення Ахметов пояснює набранням чинності закону про олігархів.

“Короткий шестимісячний термін, визначений законом для продажу медіаактивів, і російська воєнна агресія проти України не дають можливості компанії SCM продати медіабізнес на ринкових умовах”, — йдеться у заяві.

За словами Ахметова, загальний обсяг інвестицій, які вклали у медіахолдинг, — понад 1,5 мільярда доларів. Загалом у медіахолдингу працюють 4000 людей.

Зазначимо, що до “Медіа Групи Україна” входять понад 10 телеканалів та онлайн-видань: телеканали “Україна”, “Україна 24”, “НЛО TV”, “Індиго TV”, “Футбол 1/2/3”, “34 телеканал” (регіональний), оператор супутникового мовлення Xtra TV, платформа OLL.TV, агенція “Медіа Партнерство Баінг”, сайт “Сегодня”, кросплатформний проєкт Vogue.UA.

Закон про олігархів  набув чинності 7 листопада 2021 року. Закон діятиме упродовж 10 років із 7 травня 2022 року.

Останні новини