Олександрівська лікарня втратила ще двох пацієнтів

09:04 14.04.2020

13 квітня у Олександрівській клінічній лікарні Києва померли ще два пацієнти з COVID-19. Це чоловіки віком 48 та 74 роки. Обидва поступили у вкрай важкому стані, з двобічною полісегментарною тотальною пневмонією, зразу були доставлені до відділення реанімації та підключені до ШВЛ.

Про це вчора пізно ввечері повідомила на своїй Facebook-сторінці головлікар Олександрівської лікарні Людмила Антоненко.

Вона каже, що 48-річний пацієнтв був під’єднаний до апарату ЕКМО. Лікарі намагалися повернути його до життя більше двох тижнів.

За життя 74-річного чоловіка медики боролись вродовж тижня. Він мав серйозні супутні захворювання серцево-судинної системи.

Антоненко уточнила, що на 13 квітня в інфекційних відділеннях її закладу перебуває 74 пацієнта, з них – 49 з підтвердженим коронавірусом, 19 – з підозрою, 61 – з пневмонією, 3 – в реанімації, 1 – на ШВЛ.

На превеликий жаль, протягом останнього тижня спостерігається тенденція збільшення кількості госпіталізованих хворих до інфекційних відділень від 10 до 17 на добу. Всі середнього та важкого ступеня тяжкості”, – додала вона.

Лікарка не виключає, що найближчим часом ми можемо мати пік захворювання, особливо після Пасхальних свят, враховуючи велику кількість інфікованих священників та, ймовірно, парафіян.

Вона закликала зберігати спокій і сидіти вдома. 

Читайте також: Новий підхід у житлобудуванні, за який київські архітектори отримали визнання індустрії

Нагадаємо, станом на 13 квітня в столиці вже 495 підтверджених випадків захворювання на COVID-19. Померли – 9, одужали – 12, лідером по кількості хворих минулої доби став Печерський район (МАПА) з вогнищем COVID-19 у Лаврі.

Сьогодні у Києві 34-й день карантину. З яким настроєм зустрічає його місто – читайте у нашому традиційному дайджесті.

Читайте також:

Останні новини