Окупанти обстріляли домівки чорнобильців на Київщині

Автор: Володимир Хлєбников
09:07 26.03.2022

Українські військові вибили російських окупантів із села Лук'янівка Баришівської ОТГ на Київщині. Кілька діб поспіль рашисти вели хаотичний обстріл навколишніх сіл.

В понеділок, 21 березня, російські загарбники з важкого озброєння обстріляли село Лукаші. Внаслідок атаки було поранено сімох цивільних осіб, а також пошкоджено кілька будинків.

Один з бійців місцевої тероборони оприлюднив наслідки обстрілу села та надання першої медичної допомоги місцевій мешканці. 

На відео видно, що ворожий снаряд влучив у приватний житловий будинок. Жінка похилого віку, яка поралася в городі, отримала тяжкі поранення. Один з уламків потрапив їй у ногу.

Як з’ясував “ВК“, жінку звати Галина. Завдяки активним діям бійців ТРО її доставили в лікарню, де одразу прооперували. Поранення ноги виявилося не єдиним.

 

Про долю інших постраждалих наразі інформації немає.

Внаслідок обстрілів, які відбулися не лише 21, а й 22 і 23 березня, було серйозно пошкоджено кілька будинків: вибиті вікна, двері, пробиті дахи, зруйновані господарські будівлі. Автор відео зазначає, що ворог стріляв по домівках селян з танку.

Слід зазначити, що під обстріл російських окупантів в Лукашах потрапили будинки, які були збудовані наприкінці 1980-х років для переселенців з Чорнобильської зони відчуження. Рашисти знову намагаються позбавити людей їхніх домівок.

Нагадаємо, 24 березня бійці ЗСУ звільнили від російських орків село Лук’янівка Київської області. “Ну що, друзі. На годиннику п’ять годин, о дванадцятій ми почали операцію, контрнаступ на село Лук’янівка від села Лукаші. Операція виконана повністю, з абсолютним успіхом ми вибили звідси ворога“, – розповів один з військовослужбовців.

Як писав “ВК”, на Київщині звільнені від окупантів українці хочуть вступити до ЗСУ аби помститися ворогам з Росії.

Останні новини