Охоронці УПЦ МП метали ножі у стародавні двері Лаври 

Автор: Ольга Даниленко
15:45 21.04.2023

У пам’ятці національного значення – галереї до ближчих печер 39-го корпусу Києво-Печерської лаври, охоронці представників УПЦ МП використовували стародавні двері як мішень для метання ножів. 

Також, у приміщенні, зі стародавніми дверима представники УПЦ МП зробили офіс, де знаходилися комп’ютери, столи, пошарпані крісла та багато пляшок, повідомляє “ВК”.

Про це розповів в. о. директора Національного заповідника Києво-Печерська лавра Максим Остапенко. 

 Тут перебувала охорона московського патріархату. З приводу запахів, тут можна подивитися чим наповнені пляшки, це не важко зрозуміти за смородом. А двері, стародавні двері, використовувалися як мішень для метання ножів. Поруч вхід до дзвіниці, де знаходився унікальний експонат – дзвін Мазепи, який зараз заповідник взяв на реставрацію. Тобто, ми перебуваємо в серці Києва – у Києво-Печерській лаврі в галереї до святих ближніх печер і в такому стані воно все перебуває”, – наголосив він.

Саме цей корпус 19 та 20 квітня блокували віряни та представники УПЦ МП, поки поліція не звільнила приміщення та взяла будівлю під охорону. 

 Ось що віряни та представники УПЦ МП залишили після себе:

Читайте також:  У Лаврі УПЦ МП влаштували підпільний цех

Нагадаємо, вчора через спроби представників УПЦ МП блокувати 39-й корпус Лаври, правоохоронці опечатали вхід до приміщення 39-го корпусу Лаври та взяли приміщення під охорону. Хоча, ще 29 березня представники УПЦ МП мали виконати рішення держави та виїхати з території Лаври.

Мінкульт вже тричі  подавав  заяву в поліцію через перешкоджання, які чинили представники УПЦ МП роботі Комісії з приймання-передачі державного майна Національного заповідника “Києво-Печерська лавра”.

Як повідомляв “ВК”, у жовтні 2022-го на той час в.о. голови СБУ  Малюк розповів про викриття 33-х священнослужителів московського патріархату. Їх СБУ підозрює у роботі на РФ. 

Предстоятель УПЦ МП Онуфрій бреше про відмову від російського паспорта.

Колишній намісник Лаври митрополит УПЦ МП Павло Лебідь, в народі Паша Мерседес, перебуває під домашнім арештом. СБУ підозрює Лебєдя у “розпалюванні релігійної ворожнечі, виправдовування і заперечення збройної агресії Росії проти України” (ст. 161 та 436-2 ККУ).

Останні новини