Незвичайне судно та перекинута яхта. На Дніпрі знімають фільм про видатного тренера (ФОТО)

12:38 08.12.2020

Оскароносний режисер Вінсент Ворд знімає у Києві повнометражний фільм «Кремінь» (Storm School). Картина заснована на реальних подіях та розповідатиме про життєвий і професійний шлях видатного українського тренера вітрильного спорту Віктора Коваленка.

Саме вихованці Коваленка принесли перші золоті та бронзові олімпійські медалі незалежній Україні на Олімпіаді в Атланті, а пізніше – численні найвищі спортивні нагороди збірній Австралії, яку він тренує і дотепер.

Як розповіли у “Плесо”, протягом листопада 2020 року зйомки деяких епізодів фільму проводились в акваторії Дніпра у Києві та на Київському водосховищі. Особлива увага приділялась безпеці неповнолітніх акторів, які виконують роль Віктора Коваленка у дитинстві та юності, а також акторів, які за сценарієм опинялись у воді.

Окрім того, з метою створення у кадрі візуального ефекту «туману» активно використовувались димові шашки і необхідно було в умовах низької видимості не допустити зіткнення суден. Тому рятувальники надавали судноводіям вказівки щодо безпечних траєкторій руху. На фото зі зйомок можна побачити і незвичне радянське судно з моряками і перекинуту вітрильну яхту.

Фільм «Кремінь» створюється в офіційній копродукції України, Австралії, Німеччини, Швейцарії та Китаю. Знаменитого тренера в дитинстві та юності гратимуть Олексій Зубак, Кирило Якубенко, а в дорослому віці – Артур Алієв та Олег Шульга. Жіночі образи у фільмі створюватимуть Анастасія Шевченко, Марія Моторна, Катерина Григоренко, Анастасія Король та інші. Дати виходу поки немає.

Нагадаємо, раніше Жана-Клода Ван Дамма помітили на зйомках у Києві (ФОТО).

Останні новини