Неприпустимо в умовах війни. В “ЄС” вважають, що діти та молодь мають бути охоплені національно-патріотичним вихованням

21:45 21.07.2021

В Стратегії розвитку міста Києва до 2035 року, депутатка від "Євросолідарності" помітила дуже занижені відсотки залучення дітей та молоді до патріотичного виховання.

Під час обговорення Стратегії розвитку столиці до 2035 року на засіданні постійної комісії з питань освіти, науки, сім’ї, молоді та спорту лідерка фракції «Європейська Солідарність» у Київській міській раді, Голова постійної комісії з питань охорони здоров’я та соціальної політики, Марина Порошенко, заявила, що в умовах війни залучення 11% молоді до національно-патріотичного виховання є неприпустимим.
«Аналізуючи Стратегію розвитку міста Києва до 2035 року, я помітила дуже занижені відсотки залучення дітей та молоді до патріотичного виховання, коли на 2025 рік передбачається 7 %, на 2030 – 9%, на 2035 – 11%. Це неприпустимо в умовах війни. Діти та молодь мають бути охоплені національно-патріотичним вихованням 100%-во», – зазначила вона.
Марина Порошенко також наголосила, що виконавчий орган Київради має чітко визначити департамент, який буде відповідальним за реалізацію програми національно-патріотичного виховання. А постійна комісія з питань освіти, науки, сім’ї, молоді та спорту має забезпечити контроль за виконанням Стратегії.
«Було б логічним, якби саме Департамент освіти відповідав за впровадження програми національно-патріотичного виховання, оскільки це, в першу чергу, освітня програма. За проєктом Стратегії розвитку міста Києва до 2035 року національно-патріотичне виховання знаходиться у розділі «Розвиток столиці як культурного та туристичного центру», що не дає чіткого розуміння механізмів і способів його реалізації» – підкреслила Марина Порошенко.
До слова, Київ може стати лідером у впровадженні соціального супроводу під час інклюзивного навчання.

Останні новини