Немає місця «самозванцям»: на парковках Києва встановили нові таблички

Автор: Вася Петров
14:59 14.07.2021

Вже на 26 офіційних паркомайданчиках в центрі Києва встановлено таблички з роз'ясненнями щодо тарифів та зручних способів безготівкової оплати паркування. Це частина комплексної програми міста по витісненню «чорних паркувальників».

Про це повідомив заступник голови Київської міської державної адміністрації Костянтин Усов.

Як розповідає заступник голови, такі таблички – частина комплексної програми міста по витісненню «чорних паркувальників».

На сьогодні у центрі Києва інформаційними табличками обладнано перші 26 паркувальних майданчиків. Це означає, що там вже немає місця “самозванцям”-паркувальникам. І найближчим часом так буде в усьому місті“, – розповів Усов. 

На табличках – номер паркувальної зони, графік роботи майданчика, вартість паркування, розмір штрафу і способи безготівкового розрахунку із швидким QR-переходом до оплати.

А також адреса parking.kyiv.digital, де зібрані додатки та сайти для оплати паркування.

Нагадаємо, з 1 травня у Києві запустили нову електронну систему, що дозволяє впорядкувати роботу інспекторів і швидко проконтролювати оплату паркування. Раніше інспекторам доводилося довго звірятися з кількома джерелами інформації щодо оплати паркування та виписувати штрафи вручну. Тепер увесь процес штрафування можна здійснити з планшету за кілька хвилин.

З 1 липня у Києві встановлюються нові тарифи на паркування автомобілів у центрі та поблизу з центром міста на муніципальних майданчиках уздовж доріг та вулиць. До 16 липня водіїв не штрафуватимуть за несплату паркування.

Останні новини