“Нехай буде заручником ситуації”. Фракція “слуг” не голосуватиме за відставку Ткаченка

Автор: Володимир Хлєбников
18:33 16.11.2021

Парламентська фракція "Слуга народу" не голосуватиме за відставку Олександра Ткаченка з посади міністра культури та інформаційної політики.

Про це 16 листопада заявив голова провладної фракції Давид Арахамія.

Усі про це, по-перше, почули з новин. Це неправильно, коли фракція призначає міністра, а потім із новин дізнається, що він якось там “психанув” і щось там написав. Я не думаю, що за такого підходу він має шанси бути звільненим“, – сказав нардеп в кулуарах Верховної Ради.

За словами Арахамії, фракція не голосуватиме за звільнення Ткаченка, щоб той був “заручником цієї ситуації”. Він вважає, що Ткаченко мав обговорити рішення про відставку з фракцією.

Якщо він так чомусь не зробив, то отримає наслідки. Ми не обговорювали це питання на фракції, бо до нас не надходило ще жодного такого запиту від нього“, – резюмував нардеп.

Нагадаємо, 11 листопада Олександр Ткаченко написав заяву про відставку з посади міністра культури та інформаційної політики, зокрема, через рішення уряду забрати з підпорядкування Мінкультури Держкіно.

Читайте також: Нехай краще помовчать. “Слуги” відпустили звільнених міністрів без звіту в Раді

Довідка. У 2019 році тодішній нардеп від “Слуги народу” Олександр Ткаченко відкрито заявляв, що претендує на посаду голови Київської міської держадміністрації, оскільки в Офісі президента тоді хотіли розділити посади мера Києва і голови КМДА, які обіймає Віталій Кличко. Ткаченко навіть подав відповідну декларацію в Національне агентство з питань запобігання корупції.

Омріяну посаду голови КМДА він так і не отримав, а ось на жорстке протистояння з Кличком наразився. Політики активно критикували один одного, навіть тоді, коли Ткаченко став міністром культури. 

У серпні 2021 року мер запросив очільника Мінкультури на засідання Київради, щоб обговорити питання збереження історичної та культурної спадщини в столиці.  Ткаченко різко відреагував на “запрошення” Кличка, звинувативши його у маніпуляціях.

Останні новини