Наші янголи-охоронці і справжні герої. В “Євросолідарності” привітали медиків з професійним святом

Автор: Галина Ворона
13:56 20.06.2021

Більше року тому, коли пандемія змінила світ, поставивши людство перед новими викликами, українські медики вкотре проявили себе як справжні герої. Незважаючи на труднощі та ризик, незважаючи на те, що влада залишила їх сам-на-сам з пандемією, вони мужньо працювали в умовах браку обладнання та засобів захисту, відсутності чесних виплат, обіцяних зарплат та страхування.

Про це сказав п’ятий президент, лідер “Європейської солідарності” Петро Порошенко, вітаючи з Днем медика “наших янголів-охоронців, які щодня стоять на сторожі здоров’я і життя”. 

Він подякував кожному українському медпрацівнику за професіоналізм, витримку і милосердя та нагадав, що “Європейська солідарність” від самого початку пандемії розгорнула масштабну кампанію допомоги медикам.

130 тисяч захисних костюмів найвищої якості, десятки тисяч високоточних ІФА-тестів швейцарської компанії Roche, більше сотні кисневих концентраторів, майже півсотні апаратів ШВЛ, три тисячі пульсоксиметрів, захисні окуляри та інше медичне обладнання поповнили арсенал лікарень по всій Україні”, – розповів Петро Порошенко, запевнивши, що разом із соратниками і надалі робитиме все можливе, щоб лікарі відчували себе захищеними.

До привітань колег доєдналась і голова Комісії з питань охорони здоров’я та соціальної політики Київради Марина Порошенко, яка сама має медичну освіту. Завдяки їй цей день став і родинним святом Порошенків. 

Вона порівняла медиків з воїнами, що стоять на передовій боротьби з коронавірусом. та нагадала, що разом з іншими волонтерами і колегами забезпечувала лікарів медичними масками, костюмами, тестами та іншими засобами захисту.

 Поки влада закопувала кошти ковідного фонду в асфальт та шукала шляхи ввезення вакцини через ручні фірми-прокладки, ми купували для лікарень кисневі концентратори та кисневі станції, апарати штучної вентиляції легень та монітори пацієнта”, – нагадала Марина Порошенко.

За її словами, поки центральна влада лише обіцяла 300% відсотків доплат медикам, столична здійснювала реальні виплати своїм медикам.

Ми вкотре довели, яким єдиним, ефективним і потужним фронтом можуть стати українці, … а ви показали, що за будь-яких обставин високо несете звання медичного працівника, віддано дотримуєтесь клятви Гіпократа, рятуючи життя і здоров’я наших громадян”, – зауважила депутатка.

 

Тому, впевнена вона, разом з медиками це свято відзначають тисячі людей, яким вони подарували радість перемоги над хворобою, і сотні тисяч їх близьких і рідних. 

Читайте також: “Ви воїни, які працюють на передовій боротьби з пандемією” – Марина Порошенко привітала лікарів з Днем медика 

Нагадаємо, днями Марина Порошенко передала до інклюзивного центру розвивальні іграшки.

Останні новини