На столичні притулки для тварин виділятимуть більше грошей: деталі

Автор: Тетяна Сененко
17:19 17.02.2022

У Києві збільшать фінансування приватних волонтерських притулків для тварин. За таке рішення проголосували 92 депутати Київради.

Про це повідомили у Київській міській раді.

У повідомленні зазначили, що до Міської цільової програми контролю за утриманням домашніх тварин та регулювання чисельності безпритульних тварин гуманними методами на 2020-2022 роки буде внесено зміни та передбачено фінансування приватних волонтерських притулків для безпритульних тварин.

«Наразі у Києві близько 90% безпритульних тварин утримуються волонтерськими притулками, і лише 10% забезпечуються за рахунок комунального підприємства «Київська міська лікарня ветеринарної медицини». Тому вся відповідальність здебільшого покладається на меценатів, волонтерів та благодійників. Однак кризова ситуація не дає можливості волонтерам та приватним особам повноцінно забезпечувати умови для перебування безпритульних тварин. Приватні притулки дуже потребують допомоги з боку місцевої влади», – зауважили у Київраді.

І додали, що завдяки цьому рішенню буде надано матеріальну підтримку приватним волонтерським притулкам для тварин задля забезпечення їх постійного функціонування та підвищення якості умов перебування тварин.

Нагадаємо, на Дарниці зводять Центр захисту тварин. Тут одночасно можуть утримуватися понад 500 собак та 200 кішок. 

 

Останні новини