На Оболоні скоро з’явиться нова родзинка: будівництво пішохідного мосту – стартувало

17:09 09.10.2020

Менш ніж через рік кияни зможуть прогулятись новим пішохідним мостом з Оболонської набережної (в районі гольф-центру) на острів Оболонський. Будівництво нового об'єкту, що має стани новою прикрасою району, щойно розпочалось.

Про це мер Києва Віталій Кличко заявив під час перевірки початку робіт на об’єкті, повідомляє КМДА.

За словами мера, завершити будівництво планують уже в середині наступного року. Ширина мосту буде 4 метри, довжина – 164  метри. Він матиме три прольоти. Конструкція споруди спиратиметься на 4 опори, дві з яких будуть розташовані в протоці.

Міст матиме дуже цікавий архітектурний вигляд та підсвічуватиметься у вечірній і нічний час і буде комфортним для пересування маломобільних груп населення.

На мосту та прилеглій території облаштуємо відеоспостереження задля безпеки киян та гостей столиці. Здійснимо також благоустрій на острові. З мінімальним втручанням у природній ландшафт. Облаштуємо там зону для купання. Щоб у киян було більше чудових місць для відпочинку. Важливо, що пішохідний міст не заважатиме проходу маломірних суден до затоки “Оболонь”, – розповів Віталій Кличко.

Читайте також: Відео дня. Яким буде пішохідний міст на острів Оболонський

Нагадаємо, раніше проєкт нового мосту на Оболоні розкритикували.

Останні новини