На Андріївському узвозі готують каву з полином

Автор: Марина Максенко
17:34 22.06.2022

На базі агентства "Чорнобиль тур", розташованого на Андріївському узвозі 11, відкрилася незвичайна кав’ярня.

Про це повідомив голова агентства «Чорнобиль тур» Ярослав Ємельяненко.

У закладі “Сhornobyl Coffee” розробили рецепти, де до складу кави та лимонадів входить лікарська рослина чорнобильник. Втім, тут є і звичні лате, американо, фрапе, айс лате, мохіто та багато інших напоїв з традиційними смаками.

Саме приміщення кав’ярні — це колишній кабінет, де колись сиділи бухгалтери та дизайнери агенства “Чорнобиль тур”. Для “перепрофілювання” сюди придбали професійну кавомашину, льодогенератор і все, що потрібно для такого закладу.

Всі напої готує бариста Катерина, яка раніше працювала туристичним менеджером. З початком війни вона виїхала за кордон, але вирішила повернутися і тимчасово змінила фах.

“Багато років тому я працювала баристою, потім пішла у туризм, а тепер з’явилася нагода все це поєднати, — посміхається Катерина. — Насправді я дуже рада, що у такий важкий час ми чимось зайняті: маємо роботу, платимо податки, людям підіймаємо настрій і займаємось просвітницькою діяльністю”.

Менеджер із туризму Катерина повернулася до роботи баристою. А все тому, що люди починають цікавитись, чому кава чорнобильська та що таке чорнобильник.

Катерина розповідає, що Чорнобиль назвали так саме через цей різновид полину, який з давніх-давен ріс на тамтешній території.

Сам чорнобильник є лікарською рослиною і його можна придбати в аптеці. Він абсолютно безпечний, якщо правильно висушений і з правильним дозуванням. Напоям чорнобильник додає трошки степового присмаку і залишає чорнобильський післясмак.

Напої залишають чорнобильський післясмак.

Голова агентства «Чорнобиль тур» Ярослав Ємельяненко розповів: щоб заклад не був просто ще однією кав’ярнею на узвозі, до нього хотіли додали «родзинку».

«А вона у нас є єдиною, чорнобильською», — каже Ярослав і зазначає:

«Наше агенство 15 років працювало над тим, щоб Чорнобильська зона сприймалася не лише місцем трагедії. Так, це було своєрідною війною, із загиблими й покаліченими, але ліквідатори зрештою цю війну виграли. Це головний туристичний магніт України, тут відновлюється природа, розвивається промисловість. І «Чорнобильська кава» створена у такому ж дусі».

У найближчих планах — відкриття літньої тераси в дворі будівлі агентства «Чорнобиль тур», який зможуть відбвідати всі гості закладу.

Останні новини