Ми стурбовані! Прем’єрка Молдови визнала ймовірність вторгнення РФ

03:35 26.07.2022

Прем’єр-міністр Молдови Наталія Гаврилиця заявила, що її країна побоюється вторгнення Росії на тлі вторгнення до сусідньої України.

Про це вона заявила в інтерв’ю американському каналу CNN, яке транслювалося 24 липня.

Звичайно, ми стурбовані. Це ризик, це поки що гіпотетичний сценарій, але якщо військові дії перемістяться далі на південно-західну частину України і в бік Одеси, то, звичайно, ми дуже хвилюємося” – заявила Гаврилиця, слова якої наводить “Європейська правда”.

За словами прем’єрки, Молдова – не єдина країна, яка має підстави для занепокоєння через вторгнення Росії.

Це дуже складна ситуація не лише для Молдови, але й для будь-якої маленької країни, будь-якої країни, яка покладається на заснований на правилах міжнародний порядок… Якщо країна може розпочати війну з захопленням територій без урахування, знаєте, міжнародного права, то в цьому сенсі ніхто не застрахований, і я думаю, що багато країн стурбовані” – заявила Гаврилиця.

Читайте також: Верхівка квазіреспубліки Придністров’я має українські паспорти та регулярно відвідує Україну – розслідування

Молдова є економічно найбільш постраждалою країною після України від цієї війни. Ми вже бачимо дуже високу інфляцію. Інфляція в червні склала 32 відсотки” – зазначила вона.

Водночас прем’єр-міністр сказала, що її народ “шляхетно переживає кризу” і добровільно прийняли велику кількість біженців, незалежно від ціни.

Ми бачили, наприклад, в опитуваннях, що навіть після прийому дуже великої кількості біженців, 85 відсотків молдован кажуть, що вони приймуть більше біженців, а 50 відсотків готові приймати безумовно, на будь-який час. Тому це робить мене дуже оптимістичною щодо мудрості мого народу“, — резюмувала Гаврилиця.

Нагадаємо, днями в Держдумі РФ заявили, що бажання невизнаного Придністров’я увійти до складу Росії слід розглядати серйозно. В Бюро реінтеграції Молдови прокоментували цю заяву, наголосивши, що реінтеграція країни є основною метою переговорів щодо врегулювання придністровського конфлікту.

Останні новини