Мрія збувається. Метрополітен оголосив конкурс на коригування проєкту метро на Троєщину

Автор: Галина Ворона
19:26 22.10.2021

Київський метрополітен оголосив конкурсні торги на коригування проєктної документації на будівництво першої дільниці Подільсько-Вигурівської лінії метрополітену від станції "Глибочицька" до станції "Райдужна".

Про це повідомив заступник голови КМДА Олександр Густєлєв.

За його словами, виконання робіт замовлено згідно з Програмою соціально-економічного розвитку м. Києва на 2021 рік та розпорядженням КМДА № 2108.

Перша дільниця метро на Троєщину довжиною майже в 11 км включатиме 6 станцій та 2 пересадочних вузли: “Глибочицька”, з пересадкою на станцію “Лук’янівська”, “Подільська”, з пересадкою на станцію “Тараса Шевченка”, “Суднобудівна”, “Затока Десенка”, “Труханів острів”, “Райдужна”. 

Оновлений проєкт буде відповідати всім сучасним вимогам – від інклюзивності до наявності велосипедних паркінгів не менше, ніж на 50 велопаркувальних місць поряд зі станціями метро. Важливим є і інша вимога – у межах одного з вестибюлів станцій або поряд зі станціями на поверхні будуть запроєктовані громадські санітарні вузли. Станції будуть обладнані сучасними інформаційно-навігаційними системами для пасажирів, у тому числі для людей із вадами зору, сучасними тунельними ескалаторами та вантажопасажирськими ліфтами. Також на платформах станцій з’являться табло зворотного відліку часу, що є більш зручним для пасажирів”, – розповів Олександр Густєлєв.

Як зазначив заступник голови КМДА, провізна спроможність станцій розрахована на 40,8 тис. пасажирів за годину.

Відсьогодні і до 8 листопада КП “Київський метрополітен” як замовник будівництва Подільсько-Вигурівської лінії метрополітену приймає пропозиції учасників. За результатами аукціону буде визначений переможець, який протягом 7 місяців розробить оновлений проєкт”, – повідомив заступник голови КМДА.

Читайте також: Як будують Подільський міст і метро на Троєщину: що вже зроблено (ФОТО, ВІДЕО)  

Нагадаємо, нещодавно уряд виділив додаткові кошти на метро на Троєщину.

Останні новини