Модний та ситний сніданок, що зігріває та заряджає бадьорістю на весь день: яблучний крамбл

Автор: Любава Лисичкіна
06:35 06.02

Готувати його просто і досить швидко. Крамбл — розсипчастий пиріг, який   доповнюється дивовижною яблучною начинкою.

Модний та ситний сніданок, що зігріває та заряджає бадьорістю на весь день: яблучний крамбл
Світлодіодне освітлення

Рецептом смачного сніданку для холодного зимового сезону поділився відомий український шеф-кухар Євген Клопотенко.

«Впевнений, що цей яблучний крамбл стане вашим улюбленим сніданком», — каже Євген Клопотенко.

Як приготувати яблучний крамбл

Інгредієнти:

  • 500 г яблук (очищених)
  • 200 мл сидру
  • 100 г цукру
  • 1 лимон (сік та цедра)
  • 30 г вершкового масла (і для змащування форми)
  • 150 г вівсяних пластівців
  • 100 г пшеничного борошна
  • 1 яйце
  • 30 мл води
  • 1 щіпка кориці
  • 1 щіпка солі

Яблучний крамбл: покроковий рецепт

Очистьте 500 г яблук і наріжте великими кубиками. Обсмажте на сковороді на середньому вогні зі 100 г цукру та 30 г вершкового масла, поки яблука не стануть злегка м`якими.

Коли рідина від яблук почне випаровуватися, додайте 200 мл сидру, цедру та сік одного лимона та щіпку кориці. Уваріть рідину, щоб яблука стали дуже м`якими.

У мисці змішайте 100 г борошна, 150 г пластівців і дрібку солі. В окремій місткості розбовтайте одне яйце з 30 мл води. З`єднайте ці дві суміші та вимісіть до отримання однорідної маси, схожої на пісочне тісто (вівсяна крихта).

Змастіть форму вершковим маслом, викладіть яблука, посипте вівсяною крихтою. Запікайте за температури 180 градусів 15 хвилин або поки пластівці не набудуть золотистого відтінку.

Нагадаємо, “ВК” писав про те, як не постаріти за зиму: що їсти, щоб не було зморшок і щоб відчувати себе молодим.

Великий Київ у Google News

підписатися