Мідні силові кабелі з будмайданчика метро на Виноградар валяються у міському парку

Автор: Ольга Даниленко
12:40 16.04

Оболонки з мідних дротів із замороженого будмайданчика метро на житловий масив Виноградар знайшли викинутими у столичному парку. Силові мідні кабелі коштують тисячі гривень.

Зокрема, розпатлані дроти товщиною з руку знайшли поряд із довгобудом між станціями метро “Сирець” та “Мостицька”.

Фото опублікували у пабліку “Метро на Виноградар”.

Залишки силових мідних кабелів у київському парку

“На фото оболонки силових кабелів товщиною в руку, які валяються у парку неподалік будівництва. Схоже що охорони там нема, а обладнання що лишилось уже не буде придатне до роботи”, – йдеться у дописі.

До речі, охороняти будмайданчик мали представники АТ “Київметробуд”, однак договір з ними було розірвано минулого року. А заяву на викрадення майна має писати власник майна – КП “Київський метрополітен”. При цьому власник може заявити, що в нього не було нічого викрадено.

Читайте також: Туманні перспективи. “Київметробуд” не має графіку закінчення будівництва метро на Виноградар

Нагадаємо, апеляційний суд ухвалив рішення про стягнення з генерального підрядника понад 139 млн грн до столичного бюджету за будівництво двох нових станцій метро Сирецько-Печерської лінії метрополітену. Суд встановив, що будівельна компанія використала не за цільовим призначенням кошти із бюджету столиці.

Раніше “ВК” розповідав, що “Київметробуд”, який виграв тендер у 2018 році, запропонувавши 5,98 млрд грн, перебуває у глибокій кризі. Компанія пережила корпоративний конфлікт та звільнила більшу частину співробітників.

Водночас у відповідь на запит журналіста “ВК” у вересні 2023 року заступник начальника КП “Київський метрополітен” Дмитро Пінчук повідомляв, що проєктна документація по об’єкту “Будівництво дільниці Сирецько-Печерської лінії метрополітену від станції “Сирець” на житловий масив Виноградар знаходиться на етапі проведення експертизи (здійснюється зняття зауважень наданих експертною організацією).

Додамо,  у 2016 році мер Києва Віталій Кличко оголосив про початок робіт з продовження Сирецько-Печерської лінії на житловий масив Виноградар. Він  неодноразово перепрошував за затримку у будівництві та заявляв, що відкриття планується у 2024 році.

Останні новини