Марина Порошенко пропонує відкрити у кожному районі Києва Центри раннього втручання – для чого вони потрібні

Автор: Галина Ворона
15:59 14.07.2021

Голова постійної комісії Київради з питань охорони здоров´я та соціальної політики Марина Порошенко подала на розгляд профільної комісії проект рішення "Про створення центрів раннього втручання у місті Києві". Він дозволить вже в наступному році утворити у кожному районі Києва соціальні установи для виявлення та профілактики порушень у дітей від народження до чотирьох років та підтримки їхніх родин.

Марина Порошенко впевнена, що створення Центрів раннього втручання ще на крок наблизить Київ до кращих європейських та світових прикладів надання соціальних послуг

За її словами, у всіх розвинутих країнах світу вже довгий час успішно функціонує мережа центрів раннього втручання. Їхня діяльність спрямована на раннє виявлення, профілактику та зменшення порушень розвитку у дітей, а також на супровід та підтримку їхніх родин.

Послуга раннього втручання довела свою ефективність, оскільки дозволяє вчасно виявляти та коригувати порушення розвитку дитини, допомогти їй уникнути інвалідності та забезпечити повноцінне життя в майбутньому”, – розповіла депутатка Київради.

Також вона зауважила, що оскільки в Україні досі не створено мережі центрів раннього втручання, це суттєво збільшує фінансове навантаження на державу загалом та на місцеві бюджети щодо пожиттєвого утримання зазначеної категорії людей.

Хочу наголосити, що ще у 2017 році, в рамках реформи деінституалізації, в Плані реформування та перепрофілювання дитячих інтернатних закладів, було передбачено впровадження послуги раннього втручання в столиці. Проте, на жаль, місто досі не надає цю послугу”, – констатує лідерка “Європейської Солідарності” у Києві.

Читайте також: Марина Порошенко: інклюзивну освіту необхідно виводити на якісно новий рівень 

Нагадаємо, Марина Порошенко передала до інклюзивного центру розвивальні іграшки.

Останні новини