Майже половина українців не знають точної дати аварії на ЧАЕС

Автор: Марія Супрун
21:40 10.05.2021

48% українців не знають точної дати аварії на Чорнобильській атомній електростанції.

Про це свідчать результати опитування Київського міжнародного інституту соціології (КМІС).

Так, незважаючи на те, що опитування проводилось у дати, близькі до роковин аварії, майже третина населення України (31%) не змогли пригадати рік аварії, майже половина населення (48%) не знають точну дату. Водночас, більшість респондентів (69%) змогли пригадати принаймні рік, в якому відбулася аварія. Проте, лише трохи більше половини опитаних (52%) знають точну дату.

Найбільше респондентів (36%) вважають, що причиною аварії були помилки керівництва та/або персоналу станції. Ще 26% опитаних ймовірною причиною аварії називає поєднання недоліків будівництва та помилок персоналу. Приблизно однакова частка респондентів, які вважають, що до аварії призвели помилки, допущені при проектуванні та/або будівництві станції (11%) та нещасний випадок (8%).

Нагадаємо, 26 квітня, у річницю трагедії, мер Києва Віталій Кличко разом із киянами-ліквідаторами аварії на ЧАЕС взяв участь у церемонії покладання квітів до меморіального комплексу «Пам’ятник жертвам Чорнобильської катастрофи». Також мер столиці отримав нагороду «Народний герой Чорнобиля» (ФОТО).

Як повідомлялося, мультимедійна виставка “Чорнобиль. Подорож” відкрилась в «Експоцентрі» (ФОТО).

Останні новини