МАГАТЕ втратило контроль над ядерним матеріалом ЧАЕС та ЗАЕС

Автор: Марина Максенко
10:13 10.03.2022

Дані з систем гарантій, встановлених для моніторингу ядерного матеріалу на Чорнобильській та Запорізькій атомних електростанціях, перестали надходити до МАГАТЕ.

Про це повідомляє Міжнародне агентство з атомної енергії у Twitter.

«У МАГАТЕ перестали надходити дані з систем гарантій, встановлених для моніторингу ядерного матеріалу на Чорнобильській АЕС та Запорізькій АЕС», – йдеться у повідомленні.

Генеральний директор МАГАТЕ Рафаель Маріано Гроссі висловив занепокоєння щодо раптового припинення надходження таких даних до штаб-квартири МАГАТЕ у Відні з цих двох об’єктів, на яких знаходиться велика кількість ядерного матеріалу у вигляді відпрацьованого або свіжого ядерного палива та ядерного матеріалу інших типів.

Нагадаємо, що  9 березня, внаслідок дій російських окупантів Чорнобильська атомна електростанція залишилася без електропостачання. Міжнародне агентство з атомної енергії констатувало припинення дистанційного передання даних із встановлених на ЧАЕС систем контролю над дотриманням гарантій.

Читайте також: З’явилося відео з наслідками штурму Запорізької АЕС, МАГАТЕ терміново перевірить атомні станції в Україні

Останні новини