Людно, але чітко. У столиці запрацював Центр вакцинації (ВІДЕО,ФОТОРЕПОРТАЖ)

Автор: Тетяна Сененко
12:58 29.05.2021

Сьогодні, 29 травня, у Міжнародному виставковому центрі на Броварському проспекті в Києві розпочав роботу Центр вакцинації від коронавірусу.

На відкритті побував кореспондент Великого Києва.

Центр відкрився о 10:00. І вже о цій порі біля входу вишикувалась величезна черга

Робота центру вакцинації організована чітко. Працюють бригади медиків, які пройшли спеціальні навчання. Також чергує бригада «швидкої».

Водночас, журналіст “Великого Києва”, який відвідав центр вакцинації звернув увагу на певні моменти організації його роботи.

Приміщення розподілено на пронумеровані кабінки з зазначенням району міста. І в той час, як до одних кабінок стоять черги, інші пустують. Люди в чергах стверджують, що їм одні представники центру сказали стояти саме тут і відмовляються йти до вільних кабінок, попри спроби інших представників центру розподілити навантаження.

Присутні представники “Helsi” та інших електронних медичних систем. В разі розбіжності між системою, в якій зареєстровано пацієнта, і в якій працюють лікарі певної кабінки, створюється затримка.

Деякі інтерни, що допомагають лікарям, повідомили, що вони самі відмовились вакцинуватися, проте про причини цього повідомляти відмовились.

Рух пацієнта  по центру спрямовано по зеленим рискам (на вхід до кабінок) і червоним (на виході з них). Але пацієнти спантеличені через те, що це просто риски, а не стрілки з напрямком руху.

Як заявили одні присутні лікарі, після вакцинації пацієнту потрібно зачекати 30 хвилин на випадок погіршення стану. Але деякі інші лікарі в центрі казали пацієнтам чекати всього 10 хв.

Загалом це ніяк не контролюється і людина може піти, коли захоче. Немає і чітко визначених місць для очікування чи стільців.

Наразі в центрі вакцинують тих, хто отримав запрошення після попередньої реєстрації в “Дії”. Але як запевнила журналіста “ВК” директорка Департаменту охорони здоров’я КМДА Валентина Гінзбург, що в порядку живої черги вакцинуватися можуть і літні люди, які не подавали заявку.

Охочим вакцинуватися необхідно мати при собі паспорт, ідентифікаційний код, мобільний телефон для підтвердження запису на вакцинацію у додатку «Дія» та бажано – копію декларації з лікарем, якщо її підписано.

Вакцинація триватиме у суботу та неділю з 10:00 до 18:00.

Адреса: просп. Броварський, 15 (корпус 4, вхід 4-А).

Читайте також: Цієї доби коронавірус подолали понад 10 тисяч українців (статистика)

Прийшла на відкриття центру і скандальна заступниця Київського міського голови Ганна Старостенко, яка уникала питань журналіста «Великого Києва» про свою вину у зриві закупівель Києвом вакцини. Як відомо, під час обговорення пропозиції фракції «Європейська солідарність» на засіданні Київради   звернутися до Кабміну та Верховної Ради з вимогою, щоб Києву нарешті дозволили напряму закуповувати вакцину у виробників, профільна заступниця голови КМДА Ганна Старостенко заявила, що Київ може напряму купувати вакцини. 

Нагадаємо, ще наприкінці грудня Віталій Кличко розповідав, що Київрада стала першою міською радою в Україні, яка виділила кошти на закупівлю вакцини. Так, депутати Київської міської ради підтримали проект рішення про внесення змін до міської цільової програми «Здоров’я киян» на 2020-2022 роки та виділили 140 млн грн на вакцинацію від коронавірусу в столиці.

Між тим, в індійському штаті Західна Бенгалія медики виявили раніше невідомий штам коронавірусу нового типу. У його геномі є відразу кілька ключових мутацій, характерних для британської та південноафриканської версій SARS-CoV-2.

Останні новини