Києву повернули земельну ділянку біля Біличанського лісу, на якій розташована траса Р-30

Автор: Галина Ворона
13:57 24.04

Господарський суд повернув столиці земельну ділянку на якій розташована траса Р-30.

Про це розповів заступник голови КМДА Петро Оленич у своєму Telegram-каналі.

За його словами, поруч із цією ділянкою росте Біличанський ліс, який нещодавно теж повернули громаді.

 Тому ця ділянка викликала особливий інтерес в області“, – написав він.

Довідково. Траса Р-30 довжиною 6,4 км проходить територією Київської області. Цей автошлях є під’їздом до міста Ірпінь. Починається від межі Києва (лісовий масив за мікрорайоном Академмістечко) і Київської області, проходить через мікрорайон Романівка. Закінчується в’їздом в Ірпінь.

Як повідомляв “ВК”, Бучанська райрада протиправно розширила межі Коцюбинського з 87 га до 3000 га за рахунок київських лісів. Через це влада Києва звернулась до уряду і правоохоронців. Окружний адміністративний суд Києва (ОАСК) призупинив дію рішення Бучанської райради про зміну межі селища Коцюбинське і збільшення його площі завдяки Біличанському лісу. 

У вересні 2022 Верховний суд – найвища судова інстанція – дійшов висновку, що Київська облрада, Бучанська райрада та Коцюбинська селищна рада у 2021 році незаконно збільшили територію села Коцюбинське на 3000 га за рахунок Києва, адже таке рішення може приймати тільки Верховна Рада. У вересні 2023 Шостий апеляційний адміністративний суд Києва задовольнив позов Київради про визнання протиправним та нечинним рішення про передачу 3 000 га землі Біличанського лісу владі селища Коцюбинське. Нещодавно Верховний Суд поставив крапку у суперечці між Києвом і Коцюбинським за 3000 гектарів Біличанського лісу, що є Національним парком “Голосіївський”, залишивши у силі постанову Шостого апеляційного адміністративного суду, яким громаді столиці повернуто 3 000 гектарів Біличанського лісу.

Останні новини