Кияни пропонують перейменувати станцію “Льва Толстого” на честь Малевича

Автор: Марія Супрун
18:46 23.06.2021

Мешканці столиці виступили з ініціативою перейменувати станцію київського метро "Площа Льва Толстого", на честь художника Казимира Малевича.

Про це йдеться у відповідній петиції на сайті Київради.

Напевно, немає людини, яка б не чула про загадкову картину “Чорний квадрат” Малевича, яка перетворилася на ікону абстрактного мистецтва. Казимир Малевич український художник-авангардист, визначний діяч українського авангарду, засновник супрематизму, один з фундаторів кубофутуризму. Казимир чітко ідентифікував себе українцем, на чому часто наголошував, часто писав листи українською мовою, любив співати українські пісні. Казимир Малевич – єдиний український художник, в творчості якого відобразився Голодомор 1932-1933 років“, – йдеться в петиції

Автор зазначає, що йому неприємно споглядати, як в центі міста не знаходиться місця вшанувати справжніх українських митців, на відміну від “Льва Тослтого”, який побув в Києві 2 дні проїздом і має цілу станцію метро на свою честь.

Я, як киянин, вважаю, що це зневажливо до киян і українського народу загалом. Тому прошу перейменувати станцію метро “Площа Льва Толстого”, на ім’я всесвітньо відомого киянина, українського художника Казимира Малевича“, – пише автор.

Нагадаємо, раніше кияни запропонували перейменувати площу Льва Толстого на честь короля.

Останні новини