Киян першими вакцинуватимуть від коронавірусу

20:26 21.08.2020

Першим містом України, яке почне застосовувати вакцини та препарати проти коронавірусу, стане Київ. Але вакцина з'явиться не раніше 2021 року.

Про це заявив начальник Головного управління Держспоживслужби міста Києва Олег Рубан в ефірі телеканалу Kyiv.live.

Будемо сподіватись, що в 2021 році зроблять вакцину, яка пройде випробування і буде зареєстрована в Україні. І буде застосована в столиці. А говорити про появу вакцини можна не раніше 2021 року. Все інше — це фейки”, – повідомив Рубан. 

За словами Рубана сподіватися на те, що Україна сама розробить вакцину не варто, адже усі потужності країни були знищені. Єдиний варіант – чекати офіційно зареєстрованої вакцини, що пройде усі клінічні випробування та закупити її. 

Згідно з прогнозами захворюваність буде лише зростати – пік пандемії в Києві припаде на жовтень-листопад. Рубан додав, що епідемія може піти на спад у двох випадках: якщо у населення буде масовий імунітет та при вакцинації. Крім того, ситуація стабілізується тоді, коли містяни почнуть дотримуватися усіх рекомендацій – користуватися медичними масками, антисептиками й дотримуватися соціальної дистанції.

Читайте такожДе в Києві жити добре: ревізія мікрорайону на Виноградарі – репортаж

Нагадаємо, як повідомляв раніше головний санітарний лікар країни Віктор Ляшко, перші вакцини проти коронавірусу з’являться у світі навесні 2021 року. А необхідна доза вакцини проти COVID-19 коштуватиме для українця орієнтовно 1000 грн.

Останні новини