Киву судитимуть за держзраду та публічні заклики до зміни кордонів України

Автор: Галина Ворона
16:18 10.05.2022

Слідчі Державного бюро розслідувань закінчили розслідування відносно колишнього народного депутата Іллі Киви за антиукраїнські дії. 10 травня 2022 року обвинувальний акт скеровано до суду.

Як повідомляє ДБР, Ілля Кива обвинувачується у державній зраді, пропаганді війни, посяганні на територіальну цілісність, закликах до захоплення державної влади та поширення комуністичної символіки.

Зокрема, встановлено, що колишній депутат, перебуваючи на території росії, взяв участь в одному з пропагандистських шоу на телебаченні рф та публічно закликав вище керівництво росії до насильницької зміни конституційного ладу і захоплення державної влади в Україні. Він пропонував вбити президента України Володимира Зеленського та інших високопосадовців держави, а також публічно закликав до ведення агресивної війни на території нашої країни.

Раніше слідчій суддя надав дозвіл на здійснення спеціального (заочного) досудового розслідування.

За ініціативи слідчих ДБР колишнього нардепа Іллю Киву оголошено у міжнародний розшук.

Йому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 15 років з конфіскацією майна.

Читайте також: “Бл*ді! Всі бл*ді!” Кива влаштував істерику в Раді (ВІДЕО 18+)

Як повідомляв “ВК”, атестаційна колегія Міносвіти скасувала рішення про присудження народному депутату фракції ОПЗЖ Іллі Киві наукового ступеня кандидата наук з держуправління. Також Киву позбавили права на нагородну зброю.

Останні новини