Кличко планує перейменувати вулицю на честь Омельченка, хоча кияни проголосували проти

Автор: Галина Ворона
19:23 02.06.2023

Столичний голова Віталій Кличко попри небажання киян хоче назвати вулицю в центрі Києва іменем ексмера Києва Олександра Омельченка.

Про це повідомляє “Хмарочос”.

За даними видання, Віталій Кличко зареєстрував проєкт рішення Київради про перейменування вулиці Павла Скоропадського у Печерському районі іменем Олександра Омельченка.

Журналісти нагадують, що в січні 74% киян висловилися проти такого перейменування в застосунку “Київ Цифровий”.

Необхідність перейменування Кличко аргументує тим, що під час активної дерусифікації топонімів у Києві виявилося дві вулиці Павла Скоропадського.

Так, Київрада перейменувала на честь гетьмана Скоропадського не лише вулицю Льва Толстого, але й розташований по інший бік площі Льва Толстого (зараз — Українських героїв) безіменний раніше проїзд між Великою Васильківською та Басейною. Цей проїзд Кличко й пропонує назвати на честь Омельченка.

У пояснювальній записці згадується, що Омельченко гідний вшанування, бо був мером Києва у 1999–2006 роках, має відзнаки Герой України та Заслужений будівельник.

Водночас киянам він запам’ятався як той, хто знищив трамвайне сполучення лівого й правого берегів, перебудував Майдану Незалежності під торговельний центр, дозволив знесення Сінного ринку і загалом за його керівництва розгорнулася неконтрольована забудова. Крім того, другий мер столиці був учасником кількох дорожніх аварій, внаслідок яких загинули дві людини.

Читайте також: Стійка на голові, піднімання Кличків та ДТП: чим запам’ятався Олександр Омельченко 

Нагадаємо, Олександр Омельченко помер помер у віці 83 роки 25 листопада 2021. Син Омельченка розповів про смерть батька.

Останні новини