“Карантин вихідного дня” зменшив динаміку і кількість хворих – Степанов

12:00 03.12.2020

За попередніми оцінками, "карантин вихідного дня" дозволив зменшити не лише динаміку поширення коронавірусу, але і кількість хворих. Остаточні результати ефективності “карантину вихідного дня” очікуються до кінця тижня.

Про це розповів сьогодні на брифінгу міністр охорони здоров’я Максим Степанов.

Кінцеві результати ми побачимо, коли закінчиться цей тиждень. І ми зможемо тоді порівняти статистику. Але зараз, попередньо, і це підтверджують навіть такі обережні цифри, коли ми порівнюємо день до дня, – ми вже бачимо зменшення не лише динаміки, але і кількості хворих”, – сказав міністр.

За його словами, головною метою “карантину вихідного дня” було збити “ураганне поширення” коронавірусу, зростання кількості хворих. Максимальний ефект, який очікували отримати в Міністерстві охорони здоров’я, – зменшення захворюваності на 20%.

Ми з самого початку вводили “карантин вихідного дня” на три тижні, і ми відразу про це сказали всій країні. Саме тому він завершив свою дію. І зараз ми живемо в тих карантинних обмеженнях, які діють на території всієї країни кожного дня”, – додав він.

Читайте також: Нумо з дому. Міністр Ткаченко закликає розважитись на вихідних

Нагадаємо, “карантин” вихідного дня діяв з 14 по 30 листопада. Далі Україну очікує жорсткий локдаун. Правда, поки но не відомо коли – у грудні чи січні. Напередодні Шмигаль розповів, яку підтримку готує уряд для українців у разі введення жорстких обмежень. Міністр охорони здоров’я Максим Степанов говорив, що медична система “ляже”, коли буде понад 30 тисяч хворих на добу, а у “Слузі народу” напередодні озвучили новий орієнтир для локдауну.

Останні новини