Кабмін знову хоче відкрити ринки – коли почнуть працювати

13:27 27.04.2020

Кабмін планує відкрити понад 280 критих продовольчих ринків при певних умовах дотримання правил безпеки під час епідемії COVID-19. Питання відкриття ринків, механізму їх безпечного функціонування та чітких санкцій за недотримання правил планують розглянути вже в середу, щоб почати відкривати ринки до кінця цього тижня.

Розгляд цього питання схвалив Володимир Зеленський на традиційній нараді з питань запобігання поширенню коронавірусу, повідомляється на сайті президента України. 

Ми розуміємо, що є певна психологічна втома. COVID втомив не тільки українців. Оскільки продовольчі ринки надзвичайно важливі для виживання та харчування багатьох громадян, потрібно думати, як дати їм можливість працювати безпечно. Встановімо чіткі правила й давайте дозволимо їх відкрити. Треба вчитися жити й працювати у нових умовах», – наголосив Зеленський.

Читайте також: Новий підхід у житлобудуванні, за який київські архітектори отримали визнання індустрії

Ринки зможуть функціонувати з дотриманням жорстких санітарних норм. За порушення вимог буде встановлена відповідальність, аж до закриття ринків на певний період.

Зазначимо, що ринки вже відкривали, але через чисельні порушення знову закрили.

Нагадаємо, послаблення карантину обіцяють після 11 травня, але при деяких умовах. Згідно плану зняття обмежень, опублікованому Денисом Шмигалем, етап №1 розпочнеться у випадку, якщо співвідношення виявлених випадків серед усіх протестованих не змінюється або щоденне відхилення утримувалось в межах 5%.

Останні новини