Хто врятує киян? Вакцини від МОЗ вистачить тільки на 21 300 людей

Автор: Любава Лисичкіна
18:26 06.04.2021

На 3 мільйони населення Києва, МОЗ виділив лише 42 600 доз вакцини. Тобто препаратів для щеплення вистачить тільки на 21 300 киян, щоб провакцинуватися двічі.

Про це заявила голова постійної комісії Київради з питань охорони здоров’я та соціальної політики Марина Порошенко.
Фактично сьогодні мешканці столиці стали заручниками бездіяльності центральної влади.
На переконання  лідерки «Європейської Солідарності» в місті Києві, виправити таку катастрофічну ситуацію можна, дозволивши органам місцевого самоврядування самостійно купувати вакцину.
«Європейська Солідарність» в місті Києві підготувала відповідне звернення до органів центральної влади. Ми закликаємо Кабмін та парламент дозволити виконавчому органу Київської міської ради (КМДА) закуповувати вакцини від коронавірусної хвороби COVID-19у компаній-виробників за рахунок коштів місцевого бюджету», – зазначила Марина Порошенко.
За словами Порошенко, Київ готовий закуповувати препарати для щеплень від коронавірусу і  швидше провакцинувати киян.
Проєкт звернення до органів центральної влади, ініційований «Європейською Солідарністю» в Київраді підтримала профільна комісія. Також документ буде розглянуто на найближчому пленарному засіданні.
Нагадаємо, в столиці України станом на понеділок, 5 квітня, було зайнято 82,5% ліжок для хворих на коронавірус – це найвищий показник в Україні.
У столиці цієї доби 1432 нових випадки захворювання на коронавірус (загалом 169 100). Київ на другому місці після Одеської області за кількістю хворих за добу, але різниця складає лише 4 людини.

Останні новини