Хайп перетворився на скандал. Поліція Києва перевіряє салон, де збиралися зробити тату на свині

Автор: Володимир Хлєбников
14:49 09.12.2021

Працівники київського тату-салону сфотографувалися з прив’язаною свинею, заявивши, що готуються на ній зробити тату. Це викликало гнівну реакцію громадськості та зацікавленість поліції.

Про інцидент з салоном розповіли зоозахисники з руху UA Animals.

Активісти стверджують, що світлинами тварини й саркастичним коментарем, що, мовляв, готові набити “велетенське татуювання” на тілі свині працівники салону вирішили “похайпувати”.

Ми одразу ж відреагували — звернулися з попередженням щодо юридичної відповідальності за подібні дії. Згідно з законом, це кримінальне правопорушення за 3 ст. 299 Кримінального кодексу України, тож ми склали заяву в поліцію“, – йдеться у повідомленні зоозахисників.

Дії татуювальників засудили знаменитості, зокрема реперка alyona.alyona й українська модель та акторка Даша Астаф’єва. Після розголосу сторінка салону в Instagram (@tattoo.lamarch.kiev) тепер недоступна для перегляду.

Водночас у листопаді на Facebook-сторінці тату-салону цієї ж мережі (геолокація зазначена у Вінниці) з’явилося відео, у якому працівник закладу у масці свині та з зображенням церкви на спині анонсував: “За два дні ми зробимо це на найбільшій свині в Україні”.

У ролику майстри з тату висміяли користувачів, які висловилися на захист тварини.

Зрештою у справу втрутилися столична поліція – було розпочато досудове розслідування.

До Деснянського управління поліції надійшла заява щодо жорстокого поводження з твариною. Для перевірки даного повідомлення на місце виїхала слідчо-оперативна група. Правоохоронці попередньо встановили, що працівники закладу задля реклами привезли свиню до салону та зробили фото, на якому нібито хочуть зробити татуювання тварині, а далі повернули тварину власнику. Аби з’ясувати, чи не завдали дії співробітників салону тварині ушкоджень, поліцейські внесли відомості про подію у Єдиний реєстр досудових розслідувань за ч. 1 ст. 299 Кримінального кодексу України – жорстоке поводження з тваринами“, – повідомили у поліції.

Санкція статті передбачає обмеження волі на строк від одного до трьох років або позбавлення волі на строк від двох до трьох років з конфіскацією тварини.

Читайте також: Концтабір для собак: у передмісті рятують тварин з притулку, власниця якого пожертви витрачала на себе

Останні новини