Гратися дітям на новому майданчику в Голосіївському парку безпечно – в Київзеленбуді відповіли на критику киян

Автор: Оксана Тупальська
18:42 26.05.2023

Новий дитячий майданчик у Голосіївському парку безпечний для маленьких відвідувачів та будувався за новітніми технологіями. Генеральний директор «Київзеленбуду» Олексій Король відповів на критику киянки, яка побоюється, що гірка розташована надто близько до лавок, тому може травмувати відпочивальників.

Про встановлення дитячого майданчика повідомляла депутатка Київради Олеся Пинзеник. Однак місцева жителька сказала, що бачила як хлопчик з’їзджаючи з гірки ледь не вдарився у самокат, який був припаркований біля лавочки перед гіркою. Тому поскаржилась, що лавки варто було б будувати подалі.

Олексій Король розповів, що дійсно майданчик в парку планували будувати трохи більшим, однак місцеві жителі були проти розширення його території. Тому роботи виконали на тій же площі, де і раніше була зона для відпочинку дітей. Водночас, гуляти з наймолодшими киянами там безпечно, зазначив гендиректор «Київзеленбуду».

«Кожен елемент цього дитячого майданчика має свою зону безпеки. Всі елементи, які на ньому є – лавки, гральні – вони всі встановлені відповідно до вимог виробника по безпеці та розміщення. Щоб діти один з одним не стикалися. Всі вимоги безпеки і міцності ми виконали – відповідно до державних стандартів. Очевидно, що хто захоче знайти собі пригоди і біду, там їх знайде», – сказав Король кореспонденту «Великого Києва».

Керівник «Київзеленбуду» додав, що майданчик в Голосіївському парку  іноземного виробництва, тому відповідає і європейським стандартам безпеки, а виробник у 2021 році отримав відзнаку ЄС. Важливим завданням було інтегрувати майданчик в рельєф та зелені насадження. Гумове покриття покладене на відсів, не проводилося бетонування, щоб дітям не так небезпечно було падати, сказав Король:

«Покриття має тип гуми, який амортизує під час падіння. Там немає піску чи щепи, тому він дуже легко прибирається. Унеможливлюється потрапляння домашніх тварин, не залишаються залишки життєдіяльності. А також не лишаються биті пляшки та шприци від асоціальних елементів. Враховуючи, що там перепади рельєфу, дуже важливо було зробити інклюзивним потрапляння до майданчика».

У 2023 році місто запланувало відкриття парку у затоці Берковщина та в парку «Прибережному» в Дарницькому районі. В них створено 5 інклюзивних майданчиків різного типу.

«Ще будуть майданчики у скверах по місту. Плануємо комплексні об’єкти, як парк Срібний Кіл, декілька менших. Спортивний майданчик в сквері у нас є біля кінотеатру «Супутник» на вулиці Уманській. Інклюзивні майданчики у нас вже є в Маріїнському парку, на території скверу на Ентузіастів», – розповів Король.

Нагадаємо, “Укрпошта” випустить благодійні марки до Дня дітей. 

А куди піти з дітьми на День Києва читайте у публікації На День Києва у столиці співатимуть разом з ЗСУ, покажуть романтичні історії та розкажуть дітям про цінності: 20 ідей, як провести вихідні.

Останні новини