Човен на веселці «злітає» над Дніпром: оновлено фонтан у Наводницькому парку

13:50 07.12.2020

Капітальний ремонт фонтану у Наводницькому парку завершено і проведено його повноцінне тижневе тестування. Дехто навіть встиг зробити селфі під час його наладки. На даний момент фонтан законсервований на зимовий період. Разом з тим, роботи на центральній площі ще тривають – буде влаштовано нове покриття з ФЕМ навколо фонтану, відновлено гранітне покриття сходів, що ведуть до нього, влаштовано пандус до набережної, тому зараз територію огороджують.

Як повідомляє “Київзеленбуд”, що опублікував відео, оновлений фонтан у Наводницькому парку – це класичний динамічний фонтан із підсвічуванням та грою струменів води із сучасним європейським обладнанням. 

Для роботи фонтану було встановлено 9 насоси, а також 88 форсунок та 54 LED-світильники для відтворення динамічних різнокольорових водних малюнків: вертикальні «пінні» струмені води, «водяні лілії», «спіралі» та «веселку». Висота струменів – до 3,5 м. Здається, ніби човен із засновниками Києва над Дніпром ніби на веселці «злітає» над Дніпром.

Керування фонтаном повністю автоматизовано. Вже навесні наступного року, коли почнеться сезон фонтанів, цей водограй буде повноцінно працювати. Сучасне обладнання дозволить продовжити «сезон» його роботи на місяць.

Крім того, в рамках капремонту центральної частини Наводницького парку було очищено від графіті набережну (1000 кв. м.) та відновлено п’єдестал пам’ятника після пошкоджень вандалами. Проведено благоустрій вхідної групи парку: відремонтовано сходи, встановлено лави та урни, влаштовано більше 4000 кв. м. газону.

Нагадаємо, на Майдані до кінця року буде нова чаша фонтану засновникам Києва (ФОТО).

Останні новини