Через серйозні недоліки вакцини AstraZeneca її… переназвали

Автор: Тетяна Сененко
10:53 30.03.2021

Після ситуації з відмовою багатьох країн від щеплень вакциною AstraZeneca вона отримала нову назву. Її перейменували в Vaxzervia.

Про це повідомляється на сайті Агентства медичних продуктів Швеції.

Регулятор зазначив, що зміна назви не несе за собою змін інших параметрів препарату. При цьому маркування і упаковка нового засобу може відрізнятися.

Європейське медичне агентство назвало AstraZeneca безпечною та ефективною. Установі довелося екстрено зібратися на засідання після низки повідомлень, що після щеплення у 40 людей з 17 мільйонів вакцинованих утворилися тромби.

Канада стала останньою країною, яка припинила використання вакцини AstraZeneca в віковій групі до 55 років. Раніше вчені з Німеччини та Норвегії виявили, що препарат в рідкісних випадках може призводити до тромбоемболії судин головного мозку

Нині регулятор наголошує, що вакцинація цим препаратом не збільшує загальний ризик розвитку тромбів, а користь від нього перевищує ризики.

Нагадаємо, раніше ми писали, що вакцинація проти коронавірусу COVID-19 в Україні відстає майже в два рази від плану.

Все розпочалася 24 лютого. Українців наразі вакцинують препаратом Covishield (Oxford/AstraZeneca). Як записатись на вакцинацію – дивіться відео-інструкцію.

Тим часом в Україні пропонують частково обмежувати права людей, які відмовляються від вакцинації проти коронавірусу без медичних показань.

 

Останні новини