Був лісок, стала просіка: на Оболонському острові вирубили дерева, що кажуть комунальники

Автор: Любава Лисичкіна
19:15 04.02.2022

У комунальному підприємстві "Плесо" запевнили, що вирубка ніяк не пов’язана з будівництвом мосту до Оболонського острова, а це лише планова вирубка.

Фото: Д.Перов

Про це повідомив сайт  “Сьогодні” з  посиланням на коментар комунального підприємства.

У соціальних мережах  містяни активно обговорюють вирубування дерев на Оболонському острові. Активіст “Мапи реновацій” Дмитро Перов  написав кілька днів тому, що раніше тут був невеликий лісок, а зараз усе вирубане під корінь. Припускають, що вирубка пов’язана з будівництвом на острові нового мосту у вигляді хвилі, а також з подальшою забудовою території.

Комунальники ж  запевняють, що острів розчистили, бо тут в зимовий сезон часто ходять рибалки, які вони скаржилися на захаращеність деяких ділянок.

“На Оболонському острові прибрали кущі та провели планове санітарне прибирання – зрізали аварійні дерева, які погризли бобри, прибрали повалені гілки. Масової вирубки на острові не було. До нас періодично звертаються мешканці зі скаргами на аварійні гілки, що нависають над головами перехожих. Тому там і було виконано планові санітарні роботи”, – розповіли у КП “Плесо”.

Також комунальники розповіли, що жителі Оболоні приходять сюди гуляти, часто з дітьми. А робити це під аварійними деревами та гілками небезпечно.

“Якщо дерево впаде і когось травмує – нас звинуватять у бездіяльності. Тому проведено планову санітарну вирубку. На острові точно не вестиметься будівництво і висотки тут не з’являться”, – додають у комунальному підприємстві.

 Нагадаємо,  пішохідний міст на Оболонський острів побудують зі сталі меткомбінату Ахметова

Останні новини