Більше не потрібні. Три санаторні дитсадки Києва перетворять на звичайні

Автор: Галина Ворона
18:58 22.06.2021

У Деснянському районі, де конче необхідні нові місця у ясельних групах, перетворять три санаторні дитячі садочки на звичайні.

Як розповів заступник голови КМДА, депутат Київської міської ради Валентин Мондриївський, бюджетна комісія Київради підтримала зміну типу й найменування трьох закладів освіти Деснянського району.

За його словами, мова йде про заклади № 520 “Юніор”, № 757 та № 94, які надавали як освітні, так і оздоровчі послуги для дітей із захворюванням дихальних шляхів та шлунково-кишкового тракту.

Для вихованців передбачалася особлива дієта, а зарахування відбувалося виключно за направленням лікаря.

Як стверджує Мондриївський, потреба саме в таких спеціалізованих закладах наразі відсутня.

Він зауважив, що мешканцям Деснянського району конче необхідні нові місця у ясельних групах звичайних дитячих садочків. Тому прийняття таких рішень Київрадою дасть можливість фактично створити три нові повноцінні дитячі садочки в місті та привести їх у відповідність до норм чинного освітнього законодавства України.

Також Валентин Мондриївський нагадав, що відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 27 січня 2021 року № 86 в усіх садочках забезпечується збалансоване харчування з можливістю врахування особливих дієтичних потреб кожної дитини.

Наступний етап – розгляд проєкту рішення Київрадою.

Читайте також: Дітей будуть відраховувати із садка за пропуски

Нагадаємо, на Оболоні відкрився дитсадок – мрія всіх дітей: з критим двориком, басейном та ігровими зонами

Останні новини