Батьки учнів 1-4 класів вимагають скасувати дистанційку

Автор: Володимир Хлєбников
18:19 03.11.2021

Електронну петицію про навчання учнів 1-4 класів у школах за умови вакцинації всіх працівників навчального закладу підписали вже понад 8200 осіб. Попри те що кількість підписів значно перевищила необхідний мінімум, КМДА ніяк на неї не відреагувала.

Про це повідомила депутатка Київради фракції “Європейська солідарність”, перший заступник Постійної комісії з питань підприємництва, промисловості та міського благоустрою Ірина Никорак.

Вона нагадала, що петиція вважається підтриманою за наявності 6000 голосів. Згаданий документ (станом на 18:00 3 листопада) набрав вже майже 8260 підписів.

“Загалом мені не зрозуміла логіка чому діти в старших групах садків можуть їх відвідувати, а діти 6-10 років не можуть? Батькам цих дітей потрібно ходити на роботу, не у всіх є фінансова змога найняти няню чи залишити дітей з бабусею/іншими родичами. Я вже мовчу про не ефективне онлайн навчання для 6-10 років”, – обурилася депутатка у себе в Facebook.

Читайте також: Дистанційне навчання: як довго київські школярі сидітимуть вдома

Вона закликала своїх підписників і друзів, які підтримують відповідну ініціативу, ставити “+” у коментарях. “Буду завтра (4 листопада) це питання підіймати на пленарній сесії та задавати його керівництву КМДА”, – додала Никорак.

Заклик депутатки викликав жваву дискусію. Більшість коментаторів підтримали Никорак.

Разом з тим заступниця начальника управління секретаріату Київради Яна Желябовська у коментарях під дописом депутатки повідомила, що “петиція відповідно до діючого положення вже розглядається”.

Нагадаємо, з 1 листопада у Києві запроваджено “червоний” рівень епідемічної небезпеки поширення COVID-19. Жорсткі карантинні обмеження здебільшого стосуються невакцинованих громадян. Щодо шкіл, то вони перейшли на дистанційне навчання.

Читайте також: Київські театри змінили афіші через карантин, а глядачі відмовляються від квитків

Останні новини