Авіакатастрофа рейсу МАУ в Ірані: у Києві створять меморіал на честь загиблих

14:30 17.12.2020

На території парку "Вербовий гай" в Дніпровському районі встановлять меморіальний знак в честь загиблих в небі над Тегераном пасажирам і членам екіпажу рейсу МАУ PS752. Наразі авіакомпанія МАУ і благодійний фонд "Безпечне Небо" за підтримки Нацспілки архітекторів оголосили конкурс на кращий ескізний проект знаку.

Про це повідомляється на сайті фонду “Безпечне небо”.

Розлогий горизонт парку, шир Дніпра та безкрає небо, яке лежить прямо на воді – це найкраща локація для вшанування пам′яті небесних янголів, які навіки відійшли у небо 08 січня 2020 року”, – кажуть ініціатори проєкту.

До участі у конкурсі запрошують українських та іноземних скульпторів, архітекторів та ландшафтних архітекторів, а також команди фахівців.

У фонді кажуть, що обов’язок України, так само як і інших держав, чиї пасажири були безневинно вбиті воєнними ракетами в іранському небі, – відтворити історію у мистецтві і не дозволити у плині часу загубити відповіді на питання, чому загинули ці люди і коли будуть покарані винуватці.

Усіх небайдужих представників громадянського суспільства та бізнесу запрошують підтримати проект фінансово. 

Нагадаємо, авіакатастрофа рейсу МАУ PS752 сталася 8 січня. 11 січня Іран опублікував заяву, в якій визнав, що літак авіакомпанії Міжнародні авіалінії України був збитий. Україна втратила 11 громадян. Про їхні долі читайте тут. У Борисполі до сороковин трагедії заклали сквер пам’яті жертв авіакатастрофи встановили пам’ятний камінь на місті, де створять сквер і меморіал пам’яті загиблих пасажирів і екіпажу рейсу PS752 МАУ в Ірані.

Останні новини