Апофеоз правоохоронної діяльності: НАБУ штурмує СБУ щоб забрати суддю Чауса (ВІДЕО)

Автор: Любава Лисичкіна
21:17 30.07.2021

Спецпризначенці Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) блокують будівлю Служби безпеки України (СБУ), що на вул. Володимирській у Києві, намагаючись затримати екссуддю Дніпровського райсуду Миколу Чауса.

Про це повідомляє Цензор.НЕТ з посиланням на джерела в правоохоронних органах.

Зазначається, що співробітники НАБУ хочуть затримати Чауса, але їм заважають співробітники СБУ, в руках яких перебуває екссуддя.

Головний редактор видання Юрій Бутусов пише, що співробітники СБУ не пропускають на свою територію представників НАБУ.

“Операція із захоплення Чауса здійснюється під командуванням спецпідрозділу “Альфа”. Рішення керівництва СБУ щодо захоплення Чауса прямо порушує статтю 368 Кримінального кодексу про негайне доставлення до суду злочинця, щодо якого вже є судове рішення. Очевидно, СБУ вирішила незаконно перешкодити розслідуванню корупції Чауса, яке проводить НАБУ”, – зазначив Бутусов.

Відео як відбуваються “перемовини” між двома структурами оприлюднив Станіслав Речинський у Facebook:

В НАБУ заявили, що ідентифікували автомобілі, якими працівники СБУ перевозили розшукуваного суддю Чауса, однак на законні вимоги детективів зупинитись та передати їм підозрюваного співробітники Служби безпеки не реагували, після чого незаконно доставили його на вул. Володимирську, 33.

“Наголошуємо, що відповідно до ч.1 ст. 210 КПК України уповноважена службова особа зобов’язана доставити затриманого до найближчого підрозділу органу досудового розслідування. Правоохоронці мають дотримуватися закону і передати підозрюваного, який розшукується детективами, уповноваженим представникам Національного бюро”, – йдеться у заяві.

Також бюро опублікувало відео погоні за автомобілями СБУ:

Нагадаємо, суддю Чауса знайшли в одному спідньому у Вінницькій області і привезли  до Києва. Як відомо,   Миколу Чауса було викрадено у Кишиневі 3 квітня після того, як він утік з України в сусідню республіку в 2016 році. 

Останні новини