Зі штольні “Київводоканалу” дістали двох молодиків, які святкували там день народження

10:38 20.07.2022

Перебувати на режимних об’єктах ПрАТ "АК "Київводоканал" без спеціальних дозволів категорично заборонено. За самовільне проникнення на такі об'єкти передбачене суворе покарання.

Про це нагадали в самій компанії, описавши нещодавній інцидент, що стався днями на одній із водопровідних насосних станцій.

Як зазначається, у штольню проникли двоє молодиків. Вони принесли із собою їжу та напої, щоб відсвяткувати там день народження.

Фахівці “Київводоканалу” одразу ж виявили проникнення, за допомогою військовослужбовців територіальної оборони затримали порушників та передали їх поліції“, – йдеться у повідомленні.

Читайте також: Що робити, якщо прийшов час робити повірку лічильників під час воєнного стану – пояснення “Київводоканалу”

В компані нагадали, що “штольні підприємства, через які проходять водопровідні мережі та каналізаційні колектори, – не місце для розваг, а режимні стратегічні об’єкти, які охороняються законом”. Під час дії воєнного стану відповідальність за порушення закону в частині доступу на стратегічні об’єкти “є особливо суворою“.

Крім порушення закону такими діями любителі екстриму ставлять під загрозу безперебійне водозабезпечення міста, а також наражають себе на небезпеку, адже у темних та глибоких штольнях є великі ризики отримати травму“, – підкреслили у Київводоканалі.

Раніше повідомлялося, що у столиці запрацював мобільний додаток “Київводоканал Цифровий”.

Останні новини