Збитки у 22 млн грн на оренді кінотеатру “Київ”: апеляційний суд скасував рішення про закриття провадження проти 3 чиновників КМДА

Автор: Галина Ворона
19:23 22.07.2023

Київській апеляційний суд скасував рішення суду першої інстанції про закриття кримінального провадження щодо трьох посадовців КМДА за обвинуваченням у службовій недбалості, що спричинила збитки у 22 млн грн.

Про це днями повідомила столична прокуратура.

Як зазначається, у червні 2022-го окружна прокуратура направила до суду обвинувальний акт відносно 3 посадовців Департаменту комунальної власності міста Києва КМДА, через бездіяльність яких столичний бюджет втратив близько 22 млн грн на оренді приміщень кінотеатру “Київ”.
 
У квітні поточного року Шевченківський районний суд м. Києва виніс ухвалу про закриття кримінального провадження у зв’язку з порушенням, на його думку, строків досудового розслідування.
 
Шевченківська окружна прокуратура м. Києва оскаржила дане рішення в апеляційній інстанції.
 
Апеляційний суд погодився з доводами прокурора про те, що рішення районного суду про закриття провадження є незаконним, необґрунтованим та скасував його, направивши справу до суду першої інстанції для розгляду.

Читайте також: “Нагосподарювали” на сотні тисяч гривень збитків: керівництво Департаменту комунальної власності міста Києва постане перед судом

Нагадаємо, у травні 2019 року будівлю кінотеатру “Київ” площею понад 7 тис. кв. м на вул. Великій Васильківській передали новому орендарю. Влада тоді пояснила, що це сталось, тому що споруду експлуатували роками, а грошей в підтримку її належного утримання не вкладали і довели до критичного стану. 

Орендна плата становила 2,1 млн гривень без урахування ПДВ за базовий місяць. Приватне товариство, яке взяло в оренду будівлю, здійснило виплати у повному обсязі з червня по листопад 2019 року включно.

Однак у подальшому орендар звернувся з проханням перевірити стан будівлі кінотеатру “Київ”. У зв’язку з цим, директор Департаменту створив комісію, яка вже наступного дня склала Акт про зупинення виконання сторонами своїх зобов’язань, зокрема сплати оренди, через неможливість використання приміщень кінотеатру.

Останні новини