Забудова зеленої зони біля станції “Дарниця”: місто хоче викупити ділянку для розширення парку Малишка

10:52 11.08.2020

Мешканці Дніпровського району б'ють на сполох через будівельний паркан, що з’явився у зеленій зоні між вулицею Малишка і Броварським проспектом, поруч зі станцією метро "Дарниця" та магазином "Дитячий світ". Влада міста каже, що ділянку, яку огородили, продали у приватну власність ще у 2009-му, і готові викупити назад для розширення парку Малишка.

У Facebook-спільноті Північно-Броварський масив (Комсомольський) місцеві жителі повідомляють, що за парканом будівництва знаходиться багато будівельної техніки, а в деяких місцях бульдозери зірвали плити, які раніше служили доріжкою для пішоходів. 

За інформацією місцевих жителів, цільове призначення ділянки, де росте більше сотні дерев, не призначене для будівництва, тим не менш на ній хочуть звести багатофункціональний житловий комплекс з об’єктами торгівлі та з центром громадського дитячої творчості. Щоб не допустити будівництва, мешканці прилеглих будинків організували чергування. Їм протистоять найняті забудовником “тітушки”.

Департамент міського благоустрою КМДА повідомляє, що видав припис на демонтаж паркану навколо резонансного об’єкту будівництва у парку імені Андрія Малишка у Дніпровському районі.

Радник Київського міського голови, співголова комісії з перевірки інформації щодо об’єктів будівництва, які викликають суспільний резонанс на території міста Києва, Володимир Бондаренко каже, що паркан встановила компанія-землекористувач спочатку під виглядом “благоустрою території”, а в подальшому вивісила будівельний паспорт на будівництво  багатофункціонального центру. 

За його словами, Комісія наразі розглядає питання викупу цієї земельної ділянки для суспільних потреб, а саме: розширення парку імені Андрія Малишка.

По проспекту Броварському в Дніпровському районі міста Києва за дорученням Віталія Кличка Департаментом міського благоустрою Київської міської державної адміністрації анульовано контрольну картку на тимчасове порушення благоустрою 2014 року”, – зазначив Володимир Бондаренко.

Він стверджує, що натомість видано припис на демонтаж паркану у парку. У разі відмови компанії-землекористувача паркан демонтують силами комунального підприємства “Київблагоустрій” після спливу 3-денного строку.

У той же час Володимир Бондаренко засудив залучення невідомих молодиків спортивної статури для протистояння із мешканцями.

Хочу зазначити, що будь-яка забудова, яка розпочиналась із протистояння з мешканцями – не завершувалась нічим позитивним для забудовника”, – зазначив він.

Радник Київського міського голови нагадав, що Київська міська рада продала зазначену земельну ділянку площею 0,49 га у приватну власність 2009 року. У 2010 році земельна ділянка двічі змінювала власників.

Читайте також: Де в Києві жити добре: ревізія мікрорайону на Виноградарі – репортаж

Нагадаємо, громада Шевченківського району 15 років боролась за збереження Чкалівського скверу і перемогла: договір з забудовником буде розірвано.

Останні новини