Юні кияни займають призові місця на міжнародних шахових турнірах

16:18 14.01.2021

22-річна киянка Юлія Осьмак здобула перемогу на міжнародному шаховому турнірі 11th Sharjah International Cup for Women Online, а 11-річний Ігор Самуненков став "срібним" призером юнацького онлайн-чемпіонату світу з рапіду у віковій категорії до 12-ти років.

Про це інформує видання “Sport.ua”.

Так, український гросмейстер Юлія Осьмак одноосібно посіла перше місце на міжнародному шаховому турнірі 11th Sharjah International Cup for Women Online.

У турнірі, який проводився за швейцарською системою у 9 турів, дівчина набрала 7 очок, випередивши ексчемпіонку світу Ан­тоанетту Стефанову (Болгарія). Загалом у відборі взяли участь 483 учасниці, а до фіналу вдалось пройти лише 36 кращим шахісткам.

Зауважимо, що до цього наша співвітчизниця неодноразово перемагала на юніорських чемпіонатах з шахів серед дівчат, а також здобувала призові місця на міжнародних турнірах.

А 11-річний киянин Ігор Самуненков минулого місяця став срібним призером онлайн чемпіонату світу-2020 серед юніорів у віковій категорії до 12 років. Йому вдалось вийти у фінал, обігравши всіх своїх суперників з Єгипту, Туреччини і Польщі. У фінальному поєдинку киянин поступився американцю Дімітару Мардову.

До слова, у вересні минулого року маленький Ігор посів третє місце на онлайн чемпіонаті Європи зі швидких шахів у категорії до 12 років. Раніше хлопчик ставав чемпіоном України з шахів у віці до 10-ти років, а до цього приніс золото з міжнародного чемпіонату “Майбутні чемпіони Європи” (2019, Будапешт).

Як повідомлялось, Українські юніори тріумфували на чемпіонаті Європи з боксу, виборовши 20 нагород у своїх суперників.

Читайте також: 7 спортсменів-киян, на яких варто рівнятись

Останні новини