“Євросолідарність” допомагає медикам, військовим та малозахищеним, поки влада бездіє – Марина Порошенко

Автор: Галина Ворона
17:11 07.06.2021

Фонд Порошенка, "Європейська Солідарність", "Справа Громад" та волонтери, розуміючи низьку спроможність центральної влади, об’єднавши зусилля самотужки допомагають медикам, які протистоять пандемії коронавірусу.

На цьому наголосила лідерка “ЄС” у Києві Марина Порошенко під час з’їзду партії.

Як і в 2014-му році ми об’єднали свої зусилля з тисячами волонтерів та благодійників, стали на захист медичних працівників, хворих на ковід та соціально-незахищених громадян, спрямувавши на порятунок життя українців сотні мільйонів гривень”, – зазначила Марина Порошенко.

За її словами, лікарям допомагають засобами індивідуального захисту – захисними костюмами, противірусними окулярами, масками, які сотнями тисяч регулярно завозили в Україну.

Але пріоритетом роботи нашої команди було налагодити вітчизняне виробництво захисних костюмів, щоб не тільки забезпечити наших лікарів захистом за кращими європейським стандартами, а створити в України нові робочі місця. Саме таке виробництво ми запустили в Чернігові”, – розповіла політикиня.

Вона нагадала, що Фонд Порошенка, “Європейська Солідарність”, “Справа Громад” та волонтери впродовж епідемії забезпечують медзаклади, які лікують хворих на коронавірус, необхідним обладнанням – апаратами штучної вентиляції легень, рентген-апаратами, пульсоксіметрами та тест-системами для виявлення коронавірусу.

Крім того, розповідає Марина Порошенко, в останню хвилю пандемії до опорних лікарень України передали сотні кисневих концентраторів для допомоги тим пацієнтам, які без апарата не можуть дихати.

Не залишили, за її словами, і тих, хто через пандемію опинився у скрутному становищі.

Упродовж цілого року в нашому офісі збираються волонтери й актівісти громадської організації «Справа Громад», Фонду Порошенка, Європейської Солідарності та нашої молодіжки й формують набори з продуктами першої необхідності для пенсіонерів, осіб з інвалідністю та багатодітних родин. За цей час десятки тисяч наборів було сформовано та передано соціально-незахищеним громадянам з різних куточків України”, – зазначила лідерка столичної “ЄС”.

Вона додала, що чимало уваги Фонд Порошенка, “ЄС” та волонтери приділяють українським захисникам. Так, лише протягом 2015 -2019 років на благодійність та підтримку української армії нами було спрямовано понад 1,5 мільярди гривень.

Наприкінці травня ми передали на передову батальйонний комплект системи відеоспостереження. Це – саме те обладнання, яке служитиме “очима” нашим захисникам, а значить – збереже не одне життя”, – нагадала Марина Порошенко.

Вона також подякувала однодумцям, а це майже півтори тисячі громадян, які лише за останні кілька днів перерахували від 9 до 50 000 гривень особистих коштів для закупівлі другого батальйонного комплексу відеоспостереження для Десятої гірсько-штурмової бригади на фронті. Обладнання вже найближчими днями зможуть передати нашим захисникам.

“Допомагати і захищати” – було і залишається не просто гаслом нашої команди. Це наше щоденне життя, бо ми завжди там, де найважче і завжди з тими, кому не все одно. А коли ми разом – ніхто і ніщо не зможе нас здолати, тому що ми і є Україна!” – підсумувала Марина Порошенко.

Читайте також: Маємо стратегію, як реалізувати потенціал України на всі 100% – Порошенко на з’їзді партії

Нагадаємо, сьогодні в Києві на Арт-Заводі Платформа проходить з’їзд партії «Європейська Солідарність».

Останні новини