“Європейська Солідарність” у Київраді вимагає припинити переслідування лідера опозиції Петра Порошенка

Автор: Володимир Хлєбников
17:22 21.12.2021

Влада Зеленського сьогодні фабрикує фейкові справи проти п’ятого президента Петра Порошенка, намагаючись відвернути увагу від реальних проблем в Україні й таким чином врятувати свій рейтинг із крутого піке.

Такі причини безпідставної підозри лідеру опозиції називають у фракції “Європейська Солідарність” в Київраді.

Столичні депутати звертаються до президента, Верховної Ради та Генерального прокурора з вимогою припинити безпідставні політичні переслідування.

Дії непрофесійної Зе-команди ставлять під загрозу безпеку цілої країни. Об’єкти критичної інфраструктури на межі відключення у низці регіонів, знецінюються здобутки спецслужб, ворог працює у владних кабінетах, наростає російська загроза. Але замість того, щоб вирішувати ці нагальні питання та об’єднувати суспільство перед викликами, влада провокує протистояння, переслідує лідера проєвропейської опозиції, політична сила якого стає найпопулярнішою в країні. Це ніщо інше, як підігрування агресору“, – наголосив заступник голови КМДА, голова фракції “Європейська Солідарність” у Київській міській раді Володимир Прокопів.

Читайте також: “Я не зроблю їм такого подарунку”. Порошенко розповів, чи повернеться в Україну

У фракції “ЄС” нагадали, що саме під командуванням Петра Порошенка новостворена українська армія звільнила дві третини окупованого Донбасу, було підписано Угоду про асоціацію з Євросоюзом, здобуто Томос про автокефалію Української Православної Церкви. Також завдяки зусиллям п’ятого президента отримано безвіз та енергетичну незалежність від Росії, створено міжнародну коаліцію на підтримку України і запроваджено міжнародні санкції проти Росії.

Політичне переслідування Порошенка – слабкість влади Зеленського. Нічого спільного з правовим процесом це не має. Це на руку Путіну й усім ворогам країни. У 2014-му ми зупинили агресію РФ, не допустили «руської весни» на більшості території України. І це сталося за президенства Порошенка. І нині йому закидають державну зраду. Сором!” – сказав депутат “ЄС” в Київраді Леонід Ємець.

“Європейська Солідарність” закликала проукраїнські патріотичні сили об’єднати зусилля заради збереження демократії та свободи слова. Стати на захист зафіксованого в Конституції Євроатлантичного вибору нашої держави й відновлення територіальної цілісності України.

Читайте також: Порошенко – Зеленському: держзрада – коли віддають нашу землю, зливають спецоперації і купують російське вугілля

Як писав “ВК”, 20 грудня п’ятому президенту України, народному депутату, лідеру партії “Європейська Солідарність” Петру Порошенку було оголошено підозру у державній зраді. Адвокат Порошенка Ілля Новіков зауважив, що генеральна прокурорка Ірина Венедіктова добре розуміє рівень фальсифікації цієї підозри і саме тому вона вирішила піти у відпустку, щоб не підписувати документ.

Останні новини