«ЄС» закликає «Слугу народу» підтримати скасування голосування за законопроєкт про олігархів

Автор: Любава Лисичкіна
19:26 14.10.2021

Оптимальним виходом з політичної кризи, яка виникла через скандальний законопроєкт про олігархів, буде спільне голосування за його скасування.

Таку думку висловив народний депутат від партії «Європейська солідарність» Олег Синютка в ефірі телеканалу «Україна24»

За словами нардепа,  сьогодні в «слуг» є унікальний шанс – поступити згідно закону, зберегти обличчя і не вляпатися в чергову потенційну кримінальну справу. Адже у парламенті зареєстрована постанова про скасування цього законопроєкту. 

«Я би на місті «слуг» просто проголосував за скасування цього законопроєкту, повернувся до нього, якщо їм це так потрібно, ще раз і пройшов всю процедуру відповідно до чинного законодавства», – заявив Синютка. 

Синютка нагадав депутатам про кримінальну відповідальність за спроби фальсифікації проголосованого тексту закону про олігархів.

Нагадаємо, 23 вересня Верховна Рада ухвалила законопроект про олігархів попри критику міжнародних експертів та не чекаючи висновків Венеційської комісії. Сама процедура голосування викликала критику західних експертів. Крім цього депутати переконані, що податкові нововведення ускладнять життя не олігархам, а звичайним українцям.

Водночас, прийнятий у Верховній Раді з порушеннями процедури президентський законопроєкт жодним чином не зашкодить олігархам

 

Останні новини