«ЄС» вимагає зупинити корупційні оборудки з телеканалом «Рада» – Геращенко

Автор: Марія Супрун
15:10 16.12.2021

Фракція «Європейська Солідарність» вимагає негайно зупинити таємні корупційні оборудки навколо телеканалу «Рада».

Про це на брифінгу заявила співголова фракції Ірина Геращенко. Вона закликала негайно повернути діяльність телеканалу в правове поле і не перетворювати його на джерело пропаганди.

«У часи, коли в країні немає грошей на закупівлю пального для армії, коли є проблеми з ФОПами, маса проблем в економіці, енергетиці, медицині, і держава мала б цим займатися, держава займається іншим. Створює інформаційного монстра, порушуючи зобов’язання України перед Радою Європи, які наша політична команда на чолі з Петро Порошенком виконала, про роздержавлення державних медіа. І сьогодні у нас є суспільний мовник, якого Банкова хотіла поставити на коліна, нав’язуючи цензуру», – нагадала Геращенко.

За словами Геращенко, телеканал «Рада» згідно редакційного статуту має в першу чергу висвітлювати діяльність Верховної Ради України.

«Цей канал завжди сумлінно виконував свою роботу. Цей канал зараз намагалися вкрутити в корупційні оборудки, коли під покровом ночі таємно намагаються з законодавчої діяльності парламенту мільйони гривень перекинути на «конверти» для невідомо кого. Коли таємно 404 мільйони гривень виділили невідомо кому. Ми вже знаємо, де купувалась ця техніка. Коли невідомо хто за 15 мільйонів гривень писав концепцію телеканалу і ніхто цієї концепції ще не бачив Наша фракція це зупинила», – повідомила співголова «ЄС».

Фракція, по перше, вимагає від Голови Верховної Ради відсторонити на час розслідування керівника каналу і пана Штучного, який згідно статуту сьогодні опікується телеканалом через регламент Верховної Ради.

«Друге – надати концепцію, щоб розуміти, на що пішли мільйони, тому що це не гроші Стефанчука, Зеленського чи Штучного. Це гроші платників податків. І третє: ми будемо завжди захищати свободу слова, демократію», – резюмувала Ірина Геращенко.

Нагадаємо, в середу, 15 грудня, розпочав мовлення оновлений телеканал Рада. За неофіційною інформацією, куруватиме продакшн заступник голови Офісу президента Кирило Тимошенко.

Сьогодні лідер партії “Європейська солідарність”, народний депутат Петро Порошенко перервав ефір оновленого парламентського телеканалу “Рада”, щоб заявити, що виділення коштів на модернізацію каналу було “корупційною оборудкою”. За словами Порошенка, кошти на телеканал «провели без системи Prozorro».

Останні новини