Які заклади культури постраждали в центрі Києва від ракет та як допомогти

Автор: Марія Супрун
14:40 16.10.2022

10 жовтня 2022 року окупанти масово обстріляли українські міста, зокрема і Київ. Ракетами поцілили в самісінький центр та історичний квартал.

Найбільших пошкоджень зазнали будівлі в районі перехрестя вулиці Володимирської та бульвару Шевченка, а також в парку поруч.

Зокрема, пошкоджень зазнали такі будівлі: Київського національного університету імені Тараса Шевченка (червоний корпус і корпус Інституту філології); Наукової бібліотеки імені Максимовича; Інституту літератури НАН України; Інституту археографії НАН України; Національної філармонії; Будинку Центральної ради, в якому розміщені Педагогічний музей України та Музей української революції 1917-1921 рр. Частково вибиті вікна у Національному музеї мистецтв Ханенків, Національному музеї Тараса Шевченка, Київській картинній галереї, Національному науково-дослідному реставраційному центрі, меморіальному музеї-квартирі Миколи Бажана та Павла Тичини, Національному науково-природничому музеї НАН України, Музеї історії міста Києва.

“Мапа реновації” коротко описала пошкодження кожного об’єкту на фото. А також додала реквізити кожної установи для допомоги у відновленні.

Куди донатити:

  • Київський національний університет імені Тараса Шевченка та Наукова бібліотека імені Михайла Максимовича. Університет оголосив про збір коштів тут.
  • Національний музей Тараса Шевченка – реквізити для допомоги.
  • Київський міський будинок учителя. Наразі публічних прохань про допомогу поки не публікували.
  • Національний музей мистецтв імені Богдана та Варвари Ханенків – реквізити для допомоги.
  • Будівля Національної наукової медичної бібліотеки України. Співробітники також просили про допомогу.
  • Національний музей «Київська картинна галерея». Збір на терміновий ремонт тут.
  • Київські літературно-меморіальні музеї-квартира Миколи Бажана та Павла Тичини. Співробітники опублікували прохання про закупку 10 листів плити OSB 10х1250х2500.
  • Національний науково-природничий музей НАН України, Музей історії міста Києва. Потребує кошти на нові вікна.

Нагадаємо, російські окупанти 10 жовтня влаштували масований ракетний обстріл України, який не обійшов стороною столицю. Одна з ракет влучила поряд зі скляним мостом Кличка. Міст зазнав пошкодження огородження та скла. Пішохідний “міст Кличка” в Києві тимчасово перекрили (ФОТО ВОРОНКИ). Також сам мер Києва провідав його (ВІДЕО). 

Кияни пропонують залишити кратер після ракетного удару біля скляного мосту.

Останні новини