Як виглядатиме кінотеатр “Київська Русь” після капітального ремонту (ФОТО)

18:58 25.12.2020

Кінотеатр "Київська Русь", відкритий у далекому 1982 році, збираються закривати на капітальний ремонт. Результати проведеної роботи офіційно презентують наступного року.

Світлини проєкту оновленого кінотеатру оприлюднила перша заступниця директора “Київкінофільму” Лариса Зубенко у Facebook.

За її словами, підготовку до капітального ремонту кінотеатру почали ще минулого року. Тоді команда компанії-підрядника зробила технічне обстеження будівельних конструкцій, інженерних мереж і систем будівлі, а також дослідила інженерно-геологічні особливості території забудови.

У 2020 році була розроблена проектно-кошторисна документація для подальшого капітального ремонту кінотеатру. Офіційно проєкт оновлення “Київської Русі” мають представити у 2021 році.

За словами Зубенко, на базі кінотеатру хочуть створити сучасний мультіфункціональний культурний центр. Крім того, передбачено і впровадження новітніх технологій кінопоказу.

Схоже, що оновити збираються не тільки саму будівлю, але й площу навколо неї. Лариса Зубенко у коментарях допису підкреслила необхідність парковки біля кінотеатру, але відзначила, що “це дуже складне питання і ми намагаємось його вирішувати”.

Вона зазначила, що документація проєкту отримала позитивний експертний висновок, тож капітальний ремонт розпочнуть тоді, коли надійдуть перші асигнування.

Нагадаємо, кінотеатр “Краків” на столичній Русанівці вже незабаром перетвориться на Європейський культурний центр. Після завершення робіт тут з’явиться сучасна театральна студія, кілька музичних сцен, студія звукозапису, а у великій залі демонструватиметься фестивальне кіно.

Читайте також: В кінотеатрі “Жовтень” покажуть найкращі фільми 2020 року

Останні новини